Professor Erika Vlieghe
Volledig scherm
PREMIUM
Professor Erika Vlieghe © BELGA

Hoe wil de expertengroep ons uit lockdown halen? Voorzitter Erika Vlieghe legt uit: “We hebben een goed plan B nodig”

Erika Vlieghe (48), professor infectieziekten UA en UZA, is voorzitter van de expertengroep die moet beslissen over het afbouwen van de lockdown in ons land. Wat is haar visie op de exitstrategie? Wanneer en op welke manier kunnen de maatregelen volgens haar versoepeld worden? 

63 reacties

  • Nancy De Smedt

    4 jaar geleden
    Hopelijk duurt het opstellen van de exit strategie niet zo lang als het samenstellen van een regering want dan staan we er goed voor
  • Ben Van den bulck

    4 jaar geleden
    Het enige waar de lockdown goed voor is geweest is dat de ziekenhuizen het nog "aankonden" .Gelukkig is er overschot aan i.c.bedden. Wat als deze ook ten volle bezet zouden zijn ? WELK zorgpersoneel gaat hier dan voor zorgen?
  • Koen Van crombruggen

    4 jaar geleden
    De volksmennerij is al langer bezig. Maak je geen illusies, die lockdown is er niet om u te beschermen maar om de ziekenhuizen te vrijwaren van teveel cases op te korte termijn. Op lange termijn zal iedereen geinfecteerd geraken en diegene die het nu niet zouden overleven zullen dat dan ook niet.
  • Christophe Moser

    4 jaar geleden
    Plan A : lockdown maar toch geen echte. Plan B : mensen hebben uiteraard geen enkele discipline en dus gaan we waar moeten 'leven' met corona in ons midden. Dat een samenleving zo niet werkt nemen we er maar bij. We zien wel waar we uitkomen. Goed bezig!
  • Filip Hardis

    4 jaar geleden
    Met andere woorden : we hébben geen strategie! We zullen het probleem oplossen wanneer het zich stelt!?