© Photo News

Beringenaar (34) krijgt drie jaar cel voor neersteken ex-minnaar vrouw

Het neersteken van de vroegere minnaar van zijn echtgenote komt een 34-jarige Beringenaar op 3 jaar effectieve celstraf te staan. De veroordeelde zal vrijdag even hebben moeten slikken na de uitspraak in Hasselt, want het parket had eerder een half jaar cel met uitstel gevorderd.

geho

De steekpartij speelde zich op 31 mei 2014 in Beringen af. Het slachtoffer, een 24-jarige man uit Beringen, kon de relatiebreuk niet verkroppen. Hij bleef daarom de vrouw bestoken met sms’en en meerdere telefoontjes. Toen de ex-minnaar opdaagde in de buurt van het huis van de vrouw ontstond er een schermutseling. De dader greep daarbij naar een knipmes en bezorgde het slachtoffer drie snijwonden in de rechterschouder en twee in de buikstreek. De twintiger moest in allerijl een operatie ondergaan. Hij werd opgenomen met levensbedreigende steekwonden en leverschade.

De belager probeerde eerder de rechter nog te overtuigen dat hij handelde uit wettige zelfverdediging en door te stellen dat het de tegenpartij was die het mes op zak had. Tevergeefs.

Het 24-jarige slachtoffer verliet vrijdag de rechtbank overigens ook niet met lege handen. Hij kreeg zes maanden voorwaardelijk voor het lastigvallen van de vrouw.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer