Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). © BELGA

619 doden door coronavirus in Vlaamse woonzorgcentra, in zeven procent rusthuizen “massieve besmetting”

Er zijn in de Vlaamse rusthuizen tot nog toe 619 bewoners overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) gezegd in het Vlaams parlement. Hoeveel overlijdens daarvan al in het totaalcijfer van 2.035 doden in België zijn opgenomen, is niet duidelijk. Volgens Beke is er in zeven procent van de woonzorgcentra momenteel een “massieve besmetting”.

247 reacties

  • Hendrik Patyn

    4 jaar geleden
    Filip heeft de beste stuurlui aan wal gezet, dus is hij verantwoordelijk voor deze chaos en amateurisme.....
  • H. Anckaert

    4 jaar geleden
    Dit zijn dan de mensen die zeggen dat ze weten WAT er onder de bevolking leeft! Die mensen juist "De Trado partijen" snappen er juist geen bal van. Postjespakkers dat zijn het. Een papiertje aflezen wat een bureaucraat voor hen heeft opgemaakt, maar zelf iets is teveel voor hun dikke wedde.dat al die politici eens 25% van hun loon afgeeft en geen ontslagvergoedingen meer. Dan gaan ze misschien meer hun best doen, wat ik eigenlijk betwijfel. Het is gewoon onkunde let een gladde mond!!
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Het is duidelijk dat Beke niet opgewassen is voor zijn taak als minister in crisis tijd. De daad bij het woord voegen is nog wat anders dan orakelen op het preekgestoelte zoals hij zo dikwijls op de VRT mocht doen om zijn partij de bewieroken.
  • Magda De Munck

    4 jaar geleden
    In Oostenrijk moet iedereen een mondmasker dragen, die moeten ook zoeken op de wereldmarkt, en die vinden ze blijkbaar wel!
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Jan Peeters je vertelt onzin. Het is niet een minister als Beke die oordeelt of beslist over de noodzaak van een medisch onderzoek of over de verzorging van de bejaarden in de woonzorgcentra. Dat behoort tot de interne keuken. Het is de job van de leiding en haar verplegend personeel. En die kunnen ook maar de middelen gebruiken die hun werkgever ter beschikking stelt, bvb maskers en beschermende kledij.