Toen de politie bij de synagoge aankwam was er niemand meer aan te treffen. © Victoriano Moreno

Politie controleert synagoge na melding van groepsgebed

De Antwerpse politie heeft dinsdagmiddag een synagoge in de Mercatorstraat gecontroleerd nadat getuigen een samenscholing hadden opgemerkt. Bij de controle werd niemand meer aangetroffen.

sare

Bij de politiezone Antwerpen kwam dinsdagmiddag een melding binnen dat een grote groep orthodoxe joden zich verzameld had aan en in de synagoge van de Pshevorsk-gemeenschap in de Mercatorstraat. Twee patrouilles en twee bemiddelingsteams van de politie gingen ter plaatse. Volgens onze informatie was op camerabeelden te zien dat er wel degelijk een groep mensen aan de synagoge van de ultraorthodoxe gemeenschap was samengekomen. Ze zouden een spontaan gebed gehouden hebben voor een ‘rebbe’, een religieuze leider.

© Victoriano Moreno

“Onze ploegen konden ter plaatse niemand meer aantreffen”, zegt politiewoordvoerder Willem Migom. De politie deed ook nog nazicht binnen in de synagoge maar ook daar werden geen overtredingen vastgesteld. Volgens de geldende coronamaatregelen zijn ook alle religieuze bijeenkomsten verboden.

“We blijven alle geloofsgemeenschappen sensibiliseren”, benadrukt Migom. “Er werden ook al verschillende boetes uitgeschreven.”

Enkele joodse organisaties sloegen al eerder de handen in elkaar om de grote joodse gemeenschap in Antwerpen goed te informeren over het coronavirus en de maatregelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus