Commissie voor de Volksgezondheid en de Gelijke Kansen met ministers Maggie De Block en Philippe De Backer over de coronacrisis.
Volledig scherm
Commissie voor de Volksgezondheid en de Gelijke Kansen met ministers Maggie De Block en Philippe De Backer over de coronacrisis. © Photo News

De Backer wil tests voor alle zorgverleners in eerste lijn

Als het van minister Philippe De Backer (Open Vld) afhangt, worden de criteria voor testen op het coronavirus uitgebreid. Volgens de aanbevelingen van de experten moeten die tests in eerste instantie worden uitgevoerd op symptomatische patiënten en zorgverleners, maar minister De Backer wil dat uitbreiden naar alle zorgverleners in de eerste lijn. Dat heeft de liberale minister dinsdag verklaard in de Kamer. 

8 reacties

  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Mondmaskers zijn nuttig voor verplegend en verzorgend personeel en mensen die kort bij elkaar moeten werken of het openbaar vervoer gebruiken. Anders volstaat 1,5 m afstand. Er zijn er die absoluut altijd maskertjes willen dragen. Deze mensen begrijpen duidelijk niks van het probleem en doen daarom in hun broek. Pampers i.p.v. maskers zouden voor hen beter op hun plaats zijn.
  • Frans Peeters

    4 jaar geleden
    Testen zal niets uithalen, iedereen moet zich met mondmaskers en handschoenen beschermen
  • Nadine Abe

    4 jaar geleden
    Wordt hoog tijd en ook coronatesters , deze mensen dragen zorg voor onze ouderen kan niet gezegd worden van de politiekers , zij zullen wel van alles voorzien zijn . Waar blijft Jullie solidariteit tegenover de bevolking .
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Goede maatregel maar zoals alles in Belgie VEEL te laat
  • Jennifer Peeters

    4 jaar geleden
    Waar zitten die testen? In andere landen doen ze er meer dan 100.000 per dag. Hier maken ze ruzie over 20.000 testen. Hoe is dat toch mogelijk?