Van Gucht
Volledig scherm
Van Gucht © VTM Nieuws

Steven Van Gucht: “Rusthuizen met echt grote problemen zijn nog in minderheid”

Uit de nieuwe cijfers blijkt dat de rusthuizen in ons land steeds zwaarder getroffen worden door het coronavirus. Veel instellingen wachten nog steeds op tests, terwijl het virus verder toeslaat. Bovendien dreigt er een personeelstekort, als ook medewerkers met lichte Covid-19-symptomen thuis zouden blijven. Volgens professor Steven Van Gucht, viroloog bij FOD Volksgezondheid, is zich momenteel mogelijk een piek in het aantal besmettingen aan het aftekenen, al is het ook mogelijk dat we nog een tijdje op een redelijk hoog niveau blijven steken.

21 reacties

  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Is hij politiek aan het doen met zo uitspraken, zorg rusthuizen kreunen onder het virus en de overheid heeft zo goed als nog niets gedaan. Er zijn rusthuizen die de helft van hun personeel moeten missen en personen in de rusthuizen vallen ten prooi van het virus en dan van die uitspraken, dit stinkt naar de politiek.
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Professor Dirk Devroey geeft aan wat we mogen verwachten als men zo verder gaat, professor Steven Van Gucht geeft wat de overheid ons wil laten geloven over het verdere verloop van wat maar niet goed geregeld raakt. De discrepanties zijn groot.
  • Patrick Martens

    4 jaar geleden
    Er was voor de coronacrisis al personeelstekort. Ik hoop echt dat ze na de crisis maatregelen nemen en bepaalde beroepen wat aantrekkelijker maken. Verpleegkundigen, verzorgenden en poetshulpen en zoveel andere beroepen(werkvolk). Mensen die het werk doen en niet veel bazen.
  • Hugo COOLSAET

    4 jaar geleden
    Dat het een geniepig virus is dat hadden jullie al in januari kunnen weten toen de epidemie in alle hevigheid losbarste in China. Maar niets daarvan. Jullie lopen gewoon achter de zaken aan, brandjes blussen.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Hoe is de situatie in de Brusselse en Waalse rusthuizen? Hoe gaan zij én hun regering om met het tekort aan beschermingsmiddelen en personeel? Hoe tracht de overheid de tekorten op te lossen? Hoe komt het dat de sterftecijfers in hun rusthuizen al langer in de cijfers zitten die dagelijks om 11u meegedeeld worden en zijn deze correct? En het belangrijkste wat kunnen we van hen leren en wat zij van ons?