BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Wij maakten de rekenoefening: ‘solidariteit’ zóu elke club iets meer dan 1 miljoen euro opleveren

Belgisch voetbalAnderlecht lanceerde een voorstel, wij maakten een financiële simulatie. Verdeel de Europese inkomsten van drie seizoenen onder 22 profclubs die dit seizoen kans maakten op een Europees ticket, en elke club krijgt iets meer dan 1 miljoen uit het solidariteitsfonds.

51 reacties

  • PHILIPPUS DE GEEST

    4 jaar geleden
    Wat heeft Anderlecht nog de vragen ? Een PO2 ploegje.
  • John De roo

    4 jaar geleden
    Het is en blijft een feit dat Club jaren gezwoegd en gezweet heeft , investeringen gedaan heeft om er nu de vruchten van te kunnen plukken. Het is dan ook al te gortig om als concurrent te gaan vragen om die vruchten te gaan verdelen onder het hele deelnemersveld. Het is niet meer dan eerlijk dat je zelf oogst wat je gezaaid hebt. Of denkt men misschien dat Club Brugge een liefdadigheidsinstelling geworden is?
  • marc van de poel

    4 jaar geleden
    Kompany en Co willen enkel de financiële kloof tussen zichzelf en vooral de opkomende nieuwe "grote" clubs beperken. Want wat kan Anderlecht nu doen met 1.000.000 eurootjes? Hun defiçiet is momenteel 100.000.000€ Neen, zij willen clubs als Antwerp en Charleroi enkele miljoenen ontfutselen en die alzo financieel significant te verzwakken. Dat ze beginnen met de media gelden eerlijker te verdelen. Zoals OVERAL ter wereld! Overal, enkel in dit corrupte landje niet.
  • eric moerman

    4 jaar geleden
    Dus ook TV gelden verdelen volgens de prestatie van het jaar ervoor dus anderlecht 8 ste dus krijgen ze geld voor de 8ste plaats dus geen 10miljoen meer maar 4miljoen Wat denken ze daar van ? Vraag jullie geld aan Sinterklaas op 6december maar eerst schoentje zetten
  • pascal ghislain

    4 jaar geleden
    Hoe laag kan je vallen.Eerst laten uitschijnen dat ze de beste en ploeg van de toekomst zijn Maar dan met rode wagen gaan bedelen bij de concurrentie. Neem een voorbeeld aan Gent Neem nog meer personeel in dienst en gooi ze na paar maand weer buiten Dug out is nu al veel te klein om alle trainers te kunnen zetten