EPA
Volledig scherm
© EPA

Corona-experts doen oproep: “Blijf in uw kot, als we de zomer nog willen redden” - Recordaantal nieuwe overlijdens in New York, staat telt nu meeste besmettingen ter wereld

• De dodentol door corona in ons land is opgelopen tot 2.240. Er is ook ook goed nieuws: het aantal patiënten dat in het ziekenhuis ligt, is voor het eerst gedaald.
• Wouter Beke (CD&V) heeft een noodplan voor de Vlaamse woonzorgcentra klaar.
• Wereldwijd is het aantal besmettingen gestegen tot 1,4 miljoen. De dodentol bedraagt meer dan 80.000.
• De staat New York telt nu de meeste coronabesmettingen ter wereld.

82 reacties

  • Jan Vermeulen

    4 jaar geleden
    In Oostenrijk kan je al mondmaskers gewoon uit de drankautomaten halen. Hier in België hebben ze zelfs geen genoeg voor de rusthuizen. Tuurlijk zegt Van Ranst wat hem voorgekauwd wordt dat mondmaskers niet essentieel zijn , want er zijn er gewoon geen. Als het virus verspreidt via de uitgeademde lucht zijn mondmaskers meer dan nodig weet toch ieder logisch denkend mens.
  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    Ok.Trump doet soms domme uitspraken.Maar het blijft een goeie president.Geen Ronald Reagan of Lincoln.Ik heb maar van 1 ding schrik.Die sloppenwijken.Wat gaat de WHO daar tegen doen? Niks.Geef die mensen ruimte om te leven.Brazilië is groot genoeg.
  • Marc Boudewijn

    4 jaar geleden
    De vorige regering heeft zitten besparen in de zorg en ziekenhuizen en toch blijven hier mensen roepen dat de vorige regering het goed gedaan heeft. Zijn jullie dan zo kortzichtig? Ik woon in Strasbourg ook hier heeft Macron serieus besparingen opgelegd in de zorg en ziekenhuizen met alle gevolgen die jullie nu meemaken. In België worden alle overlijdens meegeteld als Covid-19 zelfs natuurlijke maar hier niet enkel de mensen die in het ziekenhuis liggen worden geteld de rest niet.
  • Jan Vermeulen

    4 jaar geleden
    Tuurlijk gaan we in ons kot blijven maar moeten we ons de vraag niet stellen in landen waar ze niet in hun kot moeten blijven het dodental lager is dan bij ons ? Idem voor landen waar ze helemaal niet buiten mogen komen met een nog hoger dodental?
  • Bourgois Karine

    4 jaar geleden
    @MARC ROTTIERS ; jij kan het dus beter. Bied je dan aan als vrijwilliger. Men moest een keuze maken : bejaarden in quarantaine of niet. Men koos voor quarantaine en het mislukte. Pech. Covid-19 is een ongekend niet te behandelen virus. Ongeneesbaar, immuniteit blijken we nu nog niet te maken en de overdracht verloopt uitgebreider dan speeksel, ook spraak en ademen. Die testkits moeten nadien gelezen worden en dan : je bent besmet : er is geen vaccin, geen medicatie. Ja , jij kan het beter.