Wouter Beke.
Volledig scherm
Wouter Beke. © BELGA

Beke: “Ik kan moeilijk 80.000 mensen in woonzorgcentra laten onderzoeken als ik maar 12.000 tests krijg”

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) begrijpt de ongerustheid binnen de sector van de woonzorgcentra, maar benadrukt dat ze sinds het begin van de coronacrisis bovenaan de agenda staan. “Elke dag zijn we aan het werk om maatregelen te nemen", klonk het in ‘De Ochtend’ op Radio 1.

76 reacties

  • Johan De Bruycker

    4 jaar geleden
    Nog ne chocomelk voor Markske aub
  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Beke o zo onschuldig ! Zijn partij op zijn best samen met nva .... Hij moet werken voor zijn geld en niet voor stemmen te winnen ? Afvoeren de posjes pakker .
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Dat is het voordeel van zes regeringen voor politici. Het is altijd de schuld van een andere overheid of gewest. Alleen daarom zou er terug een unitaire staat moeten komen. Dan kunnen ze elkaar niet tegenwerken, geen paraplu's open trekken en is duidelijk waar de verantwoordelijkheid ligt. Nu creëert dat enkel chaos in een echte probleemsituatie.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    @ p dekeyzer: wij betalen ministers honderden miljoenen net omdat ze zulke problemen wel zouden moeten/kunnen oplossen. Wat is anders het nut van onze bijna 100 ministers en ministeries in 6 regeringen.
  • Raoul Rouma

    4 jaar geleden
    Is Beke een minister? Met zijn grote paraplu maakt hij zich enkel belachelijker. Wie moet dan in godsnaam die tests bestellen, is zijn hofhouding niet groot genoeg? Met een papieren tijger zijn we niets, we hebben iemand nodig die actie wil/kan ondernemen; Hij kan het natuurlijk goed uitleggen maar bij de volgende verkiezingen zullen we hen/hem beoordelen naar de feiten.