Wopke Hoekstra tijdens een videoconferentie met de ministers van Financiën van de EU.
Volledig scherm
Wopke Hoekstra tijdens een videoconferentie met de ministers van Financiën van de EU. © EPA

Nederlandse financiënminister: “Akkoord tussen eurolanden omtrent steunpakket moet lukken”

Een akkoord over een steunpakket moet nog lukken, zegt de Nederlandse minister van Financiën Wobke Hoekstra na het gefaalde overleg binnen de Eurogroep. Maar de 'eurobonds', die onder meer Frankrijk, Italië en Spanje vragen, wijst hij resoluut af.

5 reacties

  • Michel de Coorebyter

    4 jaar geleden
    Het lijkt mij toch vanzelfsprekend dat er enerzijds solidariteit is, maar aan de andere kant toch ook controle over het budget. je kan niet verwachten dat een land gekke uitgaven doet en dat een ander land, dat zich wel aan de regels houd,dan maar moet bijspringen.
  • Henri Michon

    4 jaar geleden
    Minister Hoekstra had een sterk punt: het kan niet zo zijn dat de Nederlandse belastingbetaler, die toch al langer moet doorwerken en verschillende inspanningen heeft geleverd nu garant mag staan voor een blanco cheque. "We willen u helpen om uw huis te redden. We willen niet uw hypotheek overnemen."
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Misschien heeft Nederland ook een beetje gelijk. Er zijn landen en regio’s die het qua budget goed doen, door besparingen uit te voeren, en andere landen en regio’s niet. Zij zouden natuurlijk op die wijze steeds de besparingen ontspringen. Kijk maar naar ons land, de PS pleit nu natuurlijk ook voor een “solidair”Europa en hopen op die wijze ook weer aan de vetpotten te geraken. Ze weten natuurlijk ook dat ze België uitgezogen hebben.
  • Alfons Schepers

    4 jaar geleden
    Wanneer spreekt Italië het Vaticaan eens aan mama mia..?!
  • Raymond Claes

    4 jaar geleden
    Nederland als enige lidstaat moeilijk blijven doen? Dan maar Nexit en in afwachting daarvan NL produkten boycotten...