Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. Voor het eerst daling aantal patiënten in ziekenhuis: “Samen krijgen we deze duivel terug in zijn kot”

Er zijn de afgelopen 24 uur 205 doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 2.240 doden brengt. Goed nieuws kwam er wel uit de ziekenhuizen: voor het eerst daalt de totale ziekenhuisbezetting doordat er meer patiënten het ziekenhuis hebben mogen verlaten dan er bijkwamen. Er worden nu 324 bedden minder ingenomen. Op intensieve zorgen liggen 1.276 personen, een stijging van 16. Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 4.681.

43 reacties

  • Eric Raes

    4 jaar geleden
    Dat is toch echt om mee te lachen, de virologen zeggen dat de piek zou bereikt zijn, maar dat is normaal, er komen meer sterfgevallen, waar zijn ze toch mee bezig?
  • Frans Huygen

    4 jaar geleden
    Als men het aantal doden per 1 miljoen inwoners bekijkt zal men eerder over alarmerende cijfers spreken !!
  • Kim Vanderpoort

    4 jaar geleden
    Hier juichen ze ook altijd te vroeg. Het kan nog terug verergeren hoor. Zeker met jullie fantastische plan om eerst scholen te openen.
  • Mark Vrijdaghs

    4 jaar geleden
    Met alle respect voor de woordvoerders maar zijn er nu echt betaald om de bevolking gerust te stellen of om objectieve info te geven? En dat er minder patiënten zijn in de ziekenhuizen lijkt me logisch met het groeiende sterftecijfer.
  • Gerard Braeckmans

    4 jaar geleden
    Altijd van die fatastische bewoordingen. Maar wat er niet is dat is duidelijkheid. Omdat ze het zelf niet weten. Gisteren op 'Op1' (prima dagelijks debat op nederlandse televisie) werd er gesproken van lockdown tot zeker eind juni, hier zijn ze bezig met er telkens 2 weken bij te doen.