Heerlijk! Loïc maakt chapati met tikka masala
VTM-huiskok Loïc Van Impe tovert elke dag zonder al te veel moeite passie op je bord en op je scherm.
INGREDIËNTEN (4 à 6 personen)
250 g volkoren bloem
250 g witte bloem
olijfolie
500 g ontbeende kippendijen
1 citroen
1 duim gember
4 teentjes knoflook
1 kl komijnzaad
1 kl korianderzaad
1 kl kurkuma
1 kl rode chilivlokken
1 el gerookt paprikapoeder
1 el garam masala
1 kl chilipoeder
1 pot volle yoghurt
4 uien
koolzaadolie
1 blik tomatenblokjes
verse koriander
BEREIDING
• Meng 250 g witte en 250 g volkoren bloem. Voeg een snuifje zout en wat olijfolie toe.
• Voeg 300 ml water toe en meng alles 1 minuut in de keukenrobot. Laat daarna even rusten.
• Snijd de kippendijen in stukken.
• Voeg het sap van 1 citroen en een snuifje zout aan de kip toe.
• Rasp 1 duim geschilde gember en 2 teentjes knoflook en voeg eveneens toe.
• Doe 1 kl komijnzaad en 1 kl korianderzaad in de vijzel en stamp fijn.
• Voeg 1 kl kurkuma, 1 kl rode chilivlokken, 1 el gerookt paprikapoeder en 1 el garam masala toe. Meng alles.
• Voeg 2 el van de specerijenmix en 3 el volle yoghurt toe aan de kip. Laat minstens 1 uur marineren in de koelkast.
• Kneed het deeg 5 minuten in de keukenrobot. Laat opnieuw even rusten.
• Snipper 4 uien in halve maantjes en 2 teentjes knoflook fijn.
• Laat 5 minuten onder deksel karameliseren in koolzaadolie.
• Rol het deeg uit tot een slang en verdeel het in verschillende stukken.
• Rol elk stukje uit tot een dunne pannenkoek.
• Bak 1 minuut per kant in een droge pannenkoekenpan en gril daarna enkele seconden boven open vuur.
• Voeg de overschot van de specerijen toe aan de uien en laat even meebakken.
• Voeg beetje bij beetje 200 g volle yoghurt toe.
• Voeg 1 blik tomatenblokjes toe.
• Verwarm een grillplaat op hoog vuur en bak de gemarineerde kip 2 à 3 minuten krachtig aan.
• Voeg de rest van de marinade toe aan de saus en laat even meekoken.
• Voeg de gebakken kip toe aan de saus en laat nog 10 minuten sudderen.
• Serveer de tikka masala met de chapati en werk af met yoghurt en koriander.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Weinig moeite, wauw-effect: zo pimp je kant-en-klare kerstgerechten zodat het lijkt alsof je uren in de keuken stond
-
Jobat
Ontslag gekregen of genomen: op welke werkloosheidsuitkering kan je dan rekenen?
Er komen heel wat formaliteiten bij kijken als je werkgever je ‘laat gaan’. Eén van de belangrijkste, waarvoor je ook zelf de nodige stappen dient te ondernemen, is de werkloosheidsuitkering. Terwijl je zoekt naar een nieuwe job – intensief én tijdrovend – zorgt deze vergoeding ervoor dat je niet zonder een inkomen komt te zitten. Maar wanneer heb je er recht op als bediende, en hoeveel bedraagt die uitkering? Jobat.be zoekt het uit. -
Jobat
Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit. -
-
Liefde is ... zoet. Verleid je geliefde met deze 3 verrassende valentijnsdesserts
-
PREMIUM
Deze 3 ovenschotels uit het nieuwe boek van Wim Ballieu zijn een portie pure nostalgie. “Ik heb een grote liefde voor gehakt en patatten”
Chef Wim Ballieu groeide op met de ovenschotels van zijn mama en metje Mariette. “Voor mij zijn die schotels nostalgie voor de smaakpapillen en de soul.” In zijn nieuwe kookboek ‘Ovenschotels’ verzamelde hij zesenzestig recepten, rangschikte ze per seizoen en zette de lokale telers en boeren in de schrijnwerpers. Het boek is nog niet uit, maar wij mogen jullie alvast exclusief drie recepten tonen: een kruidige parmentier, een verfijnd vispotje en een gezellige racletteschotel. -
PREMIUM
“Als ik wat extra maak, weet ik zeker dat ze geen fastfood eet”: drie mama's blijven met liefde koken voor hun volwassen kinderen
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
Lidl
Fan van cheesecake? Deze plattekaastaart met pomelo smaakt heerlijk fris
-
PREMIUM
Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
-
Lidl
Gezonde balans tijdens de feestdagen: zalm uit de oven met pompelmoessalsa
Tussen alle kroketjes, stoofpotjes, glazen cava en smeuïge desserts door, smaakt een lichte, gezonde maaltijd des te meer. Met dit recept heb je bovendien weinig werk: kruid en rooster de zalm, en maak er een frisse pompelmoessalsa bij, boordevol vitamine C. -
Ibericoham-, shiitake- of kreeft? Op Internationele Krokettendag kan je deze originele soorten bestellen