De Huanan-markt werd al snel opgedoekt en schoongemaakt.
Volledig scherm
De Huanan-markt werd al snel opgedoekt en schoongemaakt. © AFP

Ligt oorsprong coronavirus wel bij wilde dierenmarkt in Wuhan? “Heel waarschijnlijk, maar we zullen het nooit weten”

Van bij het begin van de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Wuhan werd met de vinger gewezen naar een wilde dierenmarkt in Wuhan. Een plausibel scenario is dat Covid-19 afkomstig is van vleermuizen en, via een ‘tussendier’, is overgedragen op de mens. En vanaf dan: van mens op mens. Maar volgens wetenschappers zullen we nooit weten of dat scenario wel klopt. Dat schrijft The Guardian.

18 reacties

  • Carin Desmet

    4 jaar geleden
    Blijf erbij is een gemanipuleerde virus uit laboratorium die is ontsnapt of misschien wel moedwillig voor ouderen bevolkingsgroepen te doden en wereldwijd klimaatverandering te herstellen. Ook de machthebbers spelen mee in het spel. De echte waarheid zullen bevolking nooit weten zoals zoveel dingen
  • Karel Martel

    4 jaar geleden
    De wereld veegt zijn voeten aan de voedselwetten van de SCHEPPER dat is al het zoveelste gevolg. Als ouder geef je toch ook hetgeen wat goed is voor je kind en laat je de uitwerpselen van een hond toch ook niet eten.
  • eric brack

    4 jaar geleden
    Daar in Wuhan en andere Chinese steden doet men al eeuwen zulke zaken en nooit heeft er zich een probleem opgesteld. Ik blijf erbij dat het een moedwillig gecreëerd virus is dat moedwillig ook in leven wordt gehouden om zoveel mogelijk oudere slachtoffers te maken. Alsof met overal zoveel om ouderen geeft. Het is een begin van de menselijke controle- Dit jaar geen vakantie omdat alle vakantie dagen zullen genomen worden om te werken om de schade te beperken. extra milieu belasting !!
  • Gino De Neef

    4 jaar geleden
    Heel onwaarschijnlijk, maar de waarheid zullen we nooit weten
  • Roland De Bock

    4 jaar geleden
    Feit is dat er bepaalde regels dienen te worden uitgevaardigd hoe mensen met dierenomgaan. Daar zal door experten moeten over nagedacht worden. Een paar maanden tot jaren geleden was alles klimaat dat de klok luidde, lijkt me nu dat de dierenklok ook mag geluid worden...