De Wetstraat in Brussel ligt er verlaten uit. Minder auto's betekent echter niet minder fijn stof.
Volledig scherm
PREMIUM
De Wetstraat in Brussel ligt er verlaten uit. Minder auto's betekent echter niet minder fijn stof. © Photo News

Halvering autoverkeer maar toch geen gezondere lucht: “Veel fijn stof door mest boeren en mooie weer”

Minder fijn stof dankzij de lockdown en het gehalveerde autoverkeer? Neen, integendeel zelfs: de lucht is op sommige dagen ongezonder dan voor de maatregelen. Vrachtwagens blijven immers rijden, industrie blijft uitstoten, de boeren zijn volop aan het mesten en het weer wil ook niet mee.

111 reacties

  • Willem Piscaer

    4 jaar geleden
    Ocharme, dus als er morgen hetzelfde volume auto's is dan voor de lockdown, dan zijn de boeren de schuldigen? Ja, deze regering en haar omgeving van onkundigen maken ons dag aan dag blaasjes wijs om toch maar terug te kunnen keren naar een vervuilende, ziekmakende business waar alleen de kapitalisten rijk van worden.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Het kan NOOIT door de industrie zijn. Altijd de kleintjes zijn de schuld. Als er branden uitbreken bij hun, is de uitstraling nooit giftig. Maar als er bij u een brandje is ho la la, dan moeten ramen en deuren dicht en dan mag je uw eigen groentjes niet meer opeten. Draai ook eens de redenering om. Kijk eens wat asbest heeft aangericht.
  • victor vandesande

    4 jaar geleden
    Als het de auto's dus niet zijn vinden ze wel wat anders...de boeren , het weer, het duitse roergebied en noem maar op. Dit is dis het beste bewijs van de onkunde van de groene fanatiekers en dat kost ons dus alleen maarveel geld.
  • Jan Mertens

    4 jaar geleden
    Veel fijn stof blijft door persisteren van houtverbranding (hulpkachels) en barbeque's.
  • Danny Verstegen

    4 jaar geleden
    Fijn stof van vloeibare mest? Nu is toch wel bewezen als de import stilvalt dat je in eigen land boeren nodig hebt, anders ga je niet dood van de pandemie maar sterf je van hongersnood. Waar halen de vrachtwagenchauffeurs hun producten om de supermarkten te bevoorraden anders vandaan? Zonder bemesting zijn de opbrengsten veel te laag en is er overal voedsel tekort.Het bemesten duurt hooguit een paar weken en als je dan een meting doet naast een akker zal er idd meer ammoniak in de lucht zitten.