Stopp Corona op de mobiele telefoon.
Volledig scherm
Stopp Corona op de mobiele telefoon. © Rode Kruis Oostenrijk

Oostenrijk gaat coronavirus ook met een app te lijf

Oostenrijk laat als een van de eerste landen de coronateugels binnenkort een beetje vieren. Het succes valt of staat mede met de bereidwilligheid onder de bevolking om de app ‘Stopp Corona’ te gebruiken. Die app laat weten of je iemand hebt ontmoet die besmet is.

3 reacties

  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Hoeveel mensen hebben enkel een gsm en geen smartphone, bovendien kunnen veel mensen er niet mee werken, uitschakelen locatie is nog altijd mogelijk, tja een enkelband is eenvoudiger, jonge mensen zullen dit omzeilen, oude mensen laten hun telefoon thuis, dus wat stom te denken dat het warme water plots is uitgevonden.
  • eric loyens

    4 jaar geleden
    Dan Moet iedereen een smartfone hebben en nog eens 4G ook (internet)
  • Jos Huibers

    4 jaar geleden
    Wanneer gaat men in België ook eens met voorstellen komen om het normale leven te hervatten? Met politie die rondloopt met betaalterminals, expert die steeds maar in elke TV uitzending te komen gaan we het echt niet oplossen, vooral omdat we zien dat we nog steeds bij de slechtste leerlingen van de klas horen. Nog denk hebben we onze mensen in de zorg en onze winkelbedienden die onze maatschappij nog laten draaien.