De Waalse minister van Volksgezondheid, Christie Morreale (PS), archiefbeeld.
Volledig scherm
De Waalse minister van Volksgezondheid, Christie Morreale (PS), archiefbeeld. © BELGA

Wallonië roept voor woonzorgcentra hulp in van leger en civiele bescherming

Ook de woonzorgcentra in Wallonië zien het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus explosief stijgen. De Waalse minister van Volksgezondheid, Christie Morreale (PS), vraagt daarom steun van Defensie en de civiele bescherming.

15 reacties

  • phil smedts

    4 jaar geleden
    In Wallonië doen ze iets voor de mensen, terwijl in Vlaanderen nog maar eens een extra manager aangesteld wordt zodat de verantwoordelijke minister de schuld op iemand anders kan schuiven als het te warm wordt. Wat we in vlaanderen doen, doen we beter volgens vlaamse politici, jaja, vooral beter belastingen innen blijkbaar.
  • robert stijnen

    4 jaar geleden
    Dit komt ervan als je alles privatiseert nu moeten mensen kosteloos gaan helpen daarom dringend een oproep al de WTC moeten in handen van de overheid gemeente of provincie vb een WOZ in Vlaanderen maakt 400 miljoen winst en gaat nu wcz open in het buitenland dat geld komt van onze sociale zekerheid Met een deel van de winst hadden ze beschermings materiaal kunnen en moeten kopen Wij vragen een gerechtelijk onderzoek maar deze wanpraktijken
  • Marcel Van Wesemael

    4 jaar geleden
    Een slimme zet van onze Waalse landsgenoten. Het leger is een federale instelling dus m.i. financieel gedragen door het ganse land.
  • Walter De Vuyst

    4 jaar geleden
    Wallonië en Brussel doen het qua cijfergegevens , snelheid en communicatie in de woonzorgcentra stukken beter dan Vlaanderen , dat er zelf niet in slaagt de dagelijkse exacte cijfers door te geven .
  • Germain De Block

    4 jaar geleden
    En waar blijft de vlaamse vraag of zijn dat geen mensen hier.als men op beke moet wachten kunnen we het wel schudden.