Foodbag is de Belgische foodbox met seizoensproducten van bij ons. © Foodbag

Vijf keer foodbox: heerlijk koken, zonder keuze- en winkelstress

‘Wat eten we vandaag?’, een vraag die thuis dagelijks gesteld wordt. Daar biedt Foodbag een antwoord op. De foodbox staat voor koken zonder keuzestress, met inspirerende smaken en producten van hier.

Kizzy van Horne

Het motto van Foodbag: Bewust. Belgisch. Beloofd. Tot begin vorig jaar roerde Stéphane Ronse van Foodbag alleen in zijn pot, terwijl de Zweedse Belg Anders Asarby van Smartmat elders stond te kokkerellen. De twee sloegen de handen in elkaar en staan sindsdien samen achter het fornuis van Foodbag. “Het bundelen van onze krachten is een logisch gevolg om een sterk Belgisch merk te ontwikkelen met een blijvende focus op het lokale en duurzame karakter”, zegt Asarby.

De maaltijdbox werkt met seizoensgebonden producten, bij voorkeur van Belgische en biologische oorsprong. Ambachtelijke witte pensen van Monsieur Boudin, verse soep van Soepmie, zuivelproducten van Hollebeekhoeve, Mostaard Wostyn, Yoghurt van De Lelie en kazen van De Volle Maan. Ook werkt ze met een eigen koerierdienst om de keten zo kort mogelijk te houden.

Persoonlijke maaltijdbox

De Foodbag-chefs stellen elke week veertien gerechten samen. Je pikt er drie of vier uit en stelt zo een persoonlijke maaltijdbox samen. Er is keuze uit vegetarische, originele, kindvriendelijke, snelle of sanagerechten van Sandra Bekkari die je enkel nog volgens bijgevoegd recept moet klaarmaken. Van warmoes met zoete aardappel, kikkererwten en labneh tot penne met chorizo-tomatensaus of gebakken zalm met gestoofde lentegroenten: koken gebeurde nog nooit zo snel en gemakkelijk. En je kan extra’s als een fruitmand, kant-en-klare schotel voor een drukke dag, granola, brood en sapjes of wijnen, toevoegen.

Vanaf 57 euro voor een box voor twee personen met drie gerechten. Info: www.foodbag.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer