© WF

Vlaming ontwikkelt ‘snoepjes’ om makkelijk medicatie aan huisdieren toe te dienen

De kat zwanger omdat ze haar anticonceptiepil weer stiekem heeft uitgespuwd? Manuel Goossens (33) ontwikkelde ‘snoepjes’ om makkelijker medicatie en supplementen aan dieren toe te dienen. Dat zal veel honden- en katteneigenaars zeker als muziek in de oren klinken.

KMa

Brasschatenaar Goossens is bekend van GOOD !D, het bedrijf uit Brecht waar hij onder meer de bekende zachte Hupple-snoepjes voor honden en katten produceert. Met zijn gezonde beloningskoekjes veroverde hij al Azië, recent kwamen Taiwan en Indonesië er nog bij. Onlangs lanceerde hij nog een kruidenlijn. Hij maakte in het verleden ook al eens een hondenkookboek met recepten.

“Pharma.pet is een nieuwe start- up”, legt Goossens uit. “Meer en meer honden en katten krijgen voedingssupplementen, bijvoorbeeld voor hun gewrichten, of vitamines. Net als bij mensen neemt het aantal allergieën bij huisdieren toe. Elk baasje weet hoe moeilijk het is om medicatie toe te dienen, zeker in poedervorm of als vloeistof. In plaats van die dingen te verstoppen in een opgerold of uitgehold stukje vlees, ontwikkelen wij bij Pharma.pet lekkere dragers op maat waarin de supplementen en medicatie rechtstreeks verwerkt zitten. Dit is helemaal anders dan beloningskoekjes produceren, want de ingrediënten mogen niet in conflict komen met elkaar. De pharmabedrijven hebben de kennis, mensen en middelen om de poeders en liquides te ontwikkelen, terwijl wij een jarenlange expertise hebben op het vlak van de ontwikkeling en productie van ‘treats’ die dieren graag lusten.”

Goossens onderhandelt al met een drietal pharmabedrijven en hoopt snel in productie te gaan. Het zal er helemaal anders uitzien dan het klassieke kluifvormig koekje. “Ook hier geldt de boodschap dat medicijnen, voedingssupplementen en vitamines geen snoepjes zijn.” Of de productie in de fabriek van GOOD !D in Brecht zal gebeuren of door de pharmabedrijven, valt nog te bezien.

Meer info: www.pharma.pet

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer