Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve.
Volledig scherm
Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. © REUTERS

Amerikaanse bankenkoepel pompt liefst 2,3 biljoen dollar extra in economie

De Federal Reserve heeft weer een reeks maatregelen aangekondigd om de Amerikaanse economie door de coronacrisis te loodsen. Het gaat alles bij elkaar om zo'n 2,3 biljoen dollar extra hulp. Dat is liefst 2.300 miljard dollar of 2.104 miljard euro. De miljardensteun dient om onder meer kleine en middelgrote bedrijven en lokale overheden aan leningen te helpen.

3 reacties

  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Jan Janssens: langs verschillende wegen. De dollar is reservemunt, wat wil zeggen dat gans de wereld gratis geld leent aan de VS omdat ze dollars moeten aanhouden. De VS heeft een performante economie, waarop alles en iedereen gericht is. Belastingen liggen er veel lager dan bij ons, gewone mensen betalen er nauwelijks, die kunnen dus zelf beslissen wat ze met hun geld doen. De VS heeft lagere overheidskosten, er lopen niet hopen te veel ambtenaren rond als bij ons.
  • Bart Verbeeck

    4 jaar geleden
    Dat is dan als ik mij niet vergis 24 biljoen USD bestaande schulden + ongeveer 8 biljoen in de laatste 2-3 weken. Elk ander land zou de munt laten falen, enkel de USA kan verder printen omdat het (nu nog) de status heeft van reserve munt. Maar iedereen weet ondertussen dat een dollar confetti geld is geworden, dus vaarwel USD.
  • jan janssens

    4 jaar geleden
    IK vraag mij af waar die Amerikanen aan zulke bedragen komen , die betalen een fractie van de belastingen en BTW die wij hier betalen .