Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Depressie of dipje? Dit is de impact van corona op je mentale gezondheid

De coronacrisis heeft niet alleen een impact op de fysieke gezondheid, het laat zich ook voelen ‘in ons koppeke’. Veel mensen voelen zich somber, moe of lusteloos. Een dipje, of is er meer aan de hand? Psychiater Dirk De Wachter vertelt erover en geeft tips om de alarmsignalen te herkennen. 

3 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld als tijdens deze CORONA. Maar ja ik heb ook een goede training gehad. En ik moet ook nog niet naar buiten loeren, om te zien wat anderen doen. Ik kan mij echt amuseren met niets te doen. Voor mij uit staren naar een muur die niet terug praat. Daar heb ik echt geen problemen mee. Iedereen zegt maar jij bent het probleem. Dus een probleem, kan nooit problemen hebben je bent het gewoon zelf. Opgelost.
  • robrecht Peeters

    4 jaar geleden
    wat niet bestaat kan men niet missen. de radio was tijdens oorlog de TV plus pc, De radio was toen de levenslijn en de mensen wisselden nieuwsfeitjes uit. natuurlijk zijn de erna opkomende generaties te verwend, te verzwakt geworden doordat ze steeds afhankelijker werden voor hun primaire behoeften als eten, drinken van anderen. Vroeger groentetuinen, boeren in omgeving bezorgden melk, groenten en iedere gemeente een brouwerij
  • Gregoor Vogels

    4 jaar geleden
    Wat moeten mensen tijdens de oorlog dan beleefd hebben... en zonder TV en laptop... Zijn de huidige generaties dan zoveel zwakker? Te verwend misschien?