Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld)
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) © BELGA

De Block (Open Vld): “Bewoners rusthuizen die zuurstof nodig hebben blijven in ziekenhuis”

Bewoners van rusthuizen die in het ziekenhuis zijn opgenomen en een zuurstofbehandeling nodig hebben, blijven in het ziekenhuis zolang die behandeling nodig is. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) in de Kamer verklaard. Ze benadrukte ook dat ziekenhuizen een ander systeem van zuurstofvoorziening gebruiken dan woon-zorgcentra.

17 reacties

  • Wilfried Vanden Berg

    4 jaar geleden
    Nog 1 die aan elkaar hangt van fouten en flaters. En die ze telkens in ander mans schoenen kan schuiven. Hou de eer aan u zelf mevrouw en stap op. En liefst zo snel mogelijk, voor er nog meer ellende van komt in de gezondheid sector .
  • Gino Sinnesael

    4 jaar geleden
    “Ik hoop echt dat we uit deze crisis de gepaste conclusies kunnen trekken over de versnippering in de gezondheidszorg die tot dit soort drama’s in de woon-zorgcentra heeft geleid”. Dat dit nu juist HAAR bevoegdheid was. Al jaren... Ironie ten top! En over massa's geld voor nieuwkomers ten koste van onze ouderen, zwijgt ze als een graf!
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    Bart De Wever ziet in de sociale zekerheid enorme besparingskansen om de Staatsschuld te verminderen, en dit nog bij de laatste verkiezingen. Zijn aanpak werd door zeer veel Vlamingen de hemel in geprezen. Waarover klagen wij dan nu? Trouwens, de meeste oudjes die nu sterven, zouden het zonder Corona echt niet veel langer trekken. Dat is hard maar wel de waarheid, hoe emotioneel zwaar het voor de familie ook is, maar dat mag niet tot verwijten leiden.
  • Paul van de velde

    4 jaar geleden
    Hou de eer aan uzelf en stap op, het zou je sieren.
  • Gert Maes

    4 jaar geleden
    Geef als regering toch gewoon toe dat mensen uit woonzorgcentra niet in een ziekenhuis geraken. Daar wordt nog net niet de sleutel van de voordeur weggesmeten als er een positieve corona-patiënt wordt ontdekt. Hoe onmenselijk kan je als CD&V zijn om de oudere bevolking die heel hun leven mee hebben betaald voor de sociale zekerheid zo te laten creperen ?