Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Brussels Airlines schrapt 8 bestemmingen tot eind maart volgend jaar door coronacrisis

Brussels Airlines schrapt 8 bestemmingen tot eind maart volgend jaar door coronacrisis
Beeld EPA

Brussels Airlines heeft beslist 8 routes te schrappen tot en met 31 maart volgend jaar. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bevestigd aan Het Laatste Nieuws. Het gaat onder andere om de bestemmingen Sevilla, Valencia en Marrakesh. De beslissing heeft te maken met de snel teruglopende vraag door de coronacrisis.

Op Twitter gaven meerdere klanten aan dat hun vluchten in de zomer geschrapt zijn. Het blijkt om acht routes te gaan die door de luchtvaartmaatschappij voorlopig niet meer bediend worden: Sevilla, Valencia, Bristol, Hannover, Moskou, Billund, Marrakesh en Santorini. De herziening geldt tot het einde van het winterseizoen, 31 maart volgend jaar dus. 

“Het gaat om acht routes waarvan we beslist hebben om ze door de coronacrisis niet op te starten. We verwachten dat de vraag sowieso niet zal terugkomen”, legt woordvoerster Kim Daenen uit. “Daarnaast hebben we al een contract met een externe partner, City Jet, opgezegd, waardoor we vijf vliegtuigen minder hebben in de zomer.

Klanten die een reis naar een van deze bestemmingen geboekt hadden, worden hierover gecontacteerd. “Met hen wordt naar een oplossing gezocht.” Of een andere maatschappij de route kan overnemen, is nog niet bekend.

Brussels Airlines meldde maandag dat het zijn vluchten ten vroegste op 15 mei zou hervatten. De heropstart zal gebeuren met een beperkt aanbod. Welke bestemmingen na 15 mei worden heropgestart, is ook nog niet bekend. “Het hangt niet alleen af van het reisadvies van ons land, we weten nog lang niet naar welke landen we zullen mogen vliegen. Dat allemaal is dus nog koffiedik kijken”, aldus Daenen nog.