Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Herlees. “Rusthuispersoneel met corona mag op covid-afdeling blijven werken” - Lockdown in Italië verlengd tot 3 mei

• Het crisiscentrum meldt bijna 500 nieuwe doden: gisteren werden 325 sterftes gerapporteerd, ook werden de sterftecijfers van de maand maart in de Vlaamse woonzorgcentra bijgesteld met 171 extra.
• Het wordt voor de woonzorgcentra overigens een “heet weekend”, wanneer de resultaten van de coronatests bekend zullen worden.
• 3 miljoen FFP2-maskers voldoen niet aan kwaliteitseisen, testkits in woonzorgcentra bevatten foute handleiding.
• “België heeft braaf de WHO gevolgd, maar de WHO was fout”, zegt viroloog Marc Wathelet, die door minister Maggie De Block een “dramaqueen” werd genoemd.

183 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    @Christe Van de Auwera ,met alle respect voor je job maar 't is nu eenmaal je job. Militairen hoorden zo vaak in verleden bij conflicten en buitenlandse inzet met het hun leven "Zelf voor gekozen"weet je ,komt je bekend voor?.Nu ieder job heeft zijn risico ,als je hoogtevrees hebt moet je ook geen lampen op 600 meter gaan vervangen die vliegtuigen seinen.Moraal van 't verhaal ,iedere job heeft risico's,zijn ze U te groot denk er dan aan van werk te veranderen;
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Sommige bedrijven zouden terug aan de slag kunnen - zij het deels - als ze doortastende veiligheidsvoorschriften strikt toepassen. Dat gebeurt al in Frankrijk. In deze tijden dient men super creatief te zijn en niet het onnozel schaap uit te hangen.
  • Nadine Huldemont

    4 jaar geleden
    De ene blunder van deze regering is nog niet blootgelegd of er is al een andere.
  • Paul Philippaerts

    4 jaar geleden
    Eerst hebben ze dat personeel dat zo goed als geen notitie heeft van corona aan zijn lot overgelaten. Geen enkele bescherming, geen testen De zieke bejaarden opgesloten en geweerd uit de ziekenhuizen. Een bejaardenhelpster is geen verpleegster. Er zijn blijkbaar een hele hoop van die bejaarden door personeel besmet, vermits dat de enigen waren die binnen en buiten mochten. Wanneer wordt eens een kat een kat genoemd. Een regelrechte horrofilm.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    De laagste lonen moeten de grootste risico's nemen.