© Mia Uydens

Vernieuwde Elisabethzaal krijgt onvoldoende van rolstoelgebruiker: “Ruim halfuur wachten aan de liften”

Bij de renovatie van de Koningin Elisabethzaal ging ook aandacht naar rolstoelgebruikers. “Ruim onvoldoende”, vindt Edith Bastiaensens, die er met haar mindervalide broer Richard een concert van De Grungblavers bijwoonde. Met de nodige hindernissen, zo blijkt.

ilse prinsen

“Wij gaan regelmatig naar optredens, voornamelijk in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Ik weet dus dat je voor rolstoelen altijd moet reserveren”, steekt Edith Bastiaensens van wal. “Dat deed ik ook voor het concert op 14 december in de Koningin Elisabethzaal. Er zouden twee stoelen worden verwijderd voor de rolstoel van Richard.”

Een eerste probleem ondervond het tweetal aan de lift. “We deden er een halfuur over om de lift naar de parterre, tot onze verbazing eigenlijk de eerste verdieping, te nemen omdat er zo veel volk stond te wachten. Het concert kon door die drukte niet op tijd beginnen. Toen we eindelijk bij onze zitjes arriveerden, bleken de stoelen niet te zijn verwijderd, ondanks mijn reservatie. Richard moest plaatsnemen voor de stoelen, zowat in de doorloop naar de deur. Hierdoor struikelden mensen tijdens de pauze bijna over zijn voeten. Nadien merkten we dat andere rolstoelen gewoon in de gangpaden waren geplaatst, wat verboden is vanwege de brandveiligheid.”

Ilse Segers, die instaat voor de communicatie van het Elisabeth Center Antwerp, ontkent dat. “Nooit plaatsen wij mensen in de gangpaden”, zegt zij resoluut. “Het concert van De Grungblavers lokte enorm veel toeschouwers, waardoor het inderdaad drummen was bij de twee liften. Om dat te kunnen opvangen, gaan wij in de toekomst nog een derde lift in gebruik nemen.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen - editie Stad

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER