Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Marc Van Ranst waarschuwt: ‘Het is niet verworven dat curve nu altijd naar beneden gaat’

Marc Van RanstBeeld Tim Dirven

Het is bijzonder belangrijk dat we met zijn allen de maatregelen blijven naleven om de verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen. Dat zei viroloog Marc Van Ranst gisteravond in ‘De Afspraak’. De curve van het aantal hospitalisaties gaat nu naar beneden, maar dat kan veranderen als we ons niet langer aan de regels houden, waarschuwt hij.

“Het is nog altijd een bijzonder fragiele situatie. Iedereen gaat nog heel hard zijn best moeten doen om ervoor te zorgen dat het de juiste richting blijft uitgaan. Zeker nu het paasweekend voor de deur staat”, zegt Van Ranst.

Lees ook: ‘België heeft braaf de WHO gevolgd, maar de WHO was fout’: Marc Wathelet, ‘dramaqueen’ volgens De Block

De maatregelen die er nu zijn hoeven voor Van Ranst niet strenger te worden, al sluit hij niet uit dat dat in de toekomst toch nodig blijkt. “Men denkt dat die curve nu verworven is en dat die nu voor altijd naar beneden zal gaan. Ik moet iedereen waarschuwen: dat is niet zo.”

Van Ranst benadrukt ook dat het nu nog niet het moment is om de maatregelen al te versoepelen. “Het is niet omdat er nu een werkgroep is die de exitstrategie aan het voorbereiden is, dat we het nu al mogen loslaten”, klinkt het.