Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © n

OVERZICHT. Sterftecijfer maakt sprong met bijna 500 op één dag. Wat weten we over de slachtoffers?

Er zijn 496 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal op 3.019 doden brengt. Er werden ook 1.684 nieuwe besmettingen vastgesteld. Dat heeft Steven Van Gucht, hoofd van het wetenschappelijk comité dat de coronaverspreiding opvolgt, op de dagelijkse persconferentie gemeld. Er liggen momenteel 5.610 patiënten in het ziekenhuis, dat zijn er 20 meer dan gisteren, toen er nog 5.590 bedden waren ingenomen. Op intensieve zorgen liggen 1.278 personen, dat is een lichte daling ten opzichte van een dag eerder (1.285). Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 5.568.

68 reacties

  • maarten mouton

    4 jaar geleden
    Gij moogt dat gaan doen Calimera Smith. Ik hecht nog waarde aan het leven van medemensen en ook aan familie die een verhoogde risico-factor hebben. Ik denk dat niemand de maatregelen graag heeft maar het is nodig zodat het niet nog meer escaleert.
  • Rene Dannau

    4 jaar geleden
    de vraag is meer hoe en waar denk je besmet geweest zijn.
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    Grafieken kloppen niet , er zou maar één slachtoffer zijn onder de 44 wat niet klopt , blijft fan nog de vraag hoeveel zijn er effectief gestorven aan corona ?
  • Michel Philippe

    4 jaar geleden
    De rusthuisbewoners mochten geen bezoek meer ontvangen, maar het zorgpersoneel mocht binnen en buiten lopen zonder een enkele voorzorgsmaatregel. Als ge verantwoordelijk zijt moet ge daar toch op letten. Iemand zonder symptoen kan toch iemand anders besmetten. Conclusie ?
  • Frederik Janssens

    4 jaar geleden
    De meeste doden vallen momenteel id woonzorgcentra. Als we het daar onder controle houden zijn we er. Dus blijf thuis mensen.