Philippe De Backer
Volledig scherm
Philippe De Backer © Belga

Welke procedure volgt overheid om nieuwe miskoop van mondmaskers te voorkomen?

Er zal altijd een kans bestaan dat leveringen van mondmaskers niet voldoen aan de kwaliteitsnormen. Maar er zijn intussen wel verschillende maatregelen genomen die dat in de toekomst zoveel mogelijk moeten uitsluiten. Dat is te horen bij het kabinet van minister Philippe De Backer (Open Vld), hoofd van de taskforce die onder meer mondmaskers naar België moet halen.

30 reacties

  • Eric Raes

    4 jaar geleden
    Ik weet niet meer wie ik nu nog moet geloven, de virologen zeggen dat de regering de beslissingen moeten nemen, en de regering zegt het omgekeerde, wat deblock, debackere, en Beke betreft, die horen niet in de regering, wat doen die daar, gewoon den hoop vullen?
  • Dirk Teirlynck

    4 jaar geleden
    De strategie van deze federale regering is duidelijk: Als er geen mondmaskers beschikbaar zijn is het dragen ervan niet nodig. Als er geen corona-testen beschikbaar zijn is het testen van mensen niet nodig. Hoe simpel kan het leven zijn.
  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Het gesukkel bij de veredelde restregering blijft maar voortduren. Wie had dit van in het begin voorspeld ? Een crisis vraagt om een daadkrachtige leiding en niet om een besluiteloze regering die zijn verantwoordelijkheid maar al te graag op de experten -die zelf onderling niet akkoord gaan- afschuift.
  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Het is hartverwarmend hoe velen zich inzetten om duizenden mondmaskers te produceren, maar je hebt de industrie nodig om dit op nóg grotere schaal te doen zoals in Frankrijk en Duitsland nu al gebeurd. Wallonië heeft intussen Deltrian aangeschreven om hun productieproces uit te bouwen. Kan Vlaanderen niet hetzelfde doen bij Profilan? Gezien zij vloeistof/lucht filters produceren.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Stelregel van deze ultra-liberale regering Wilmes2: ideologisch is het ons alleen toegelaten om een beroep te doen op de markt. In geen geval mogen we een bedrijf zoals Ontex, matrasmakers of verwante bedrijven ertoe verplichten een productielijn voor de productie van mondmaskers te starten. Leve het vrije ondernemerschap!