Aalst carnaval rouwt om verongelukte verpleger: "We konden altijd op hem rekenen”

© wjn

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De man die donderdagavond omkwam na een klap tegen een geparkeerde tankwagen was de dertigjarige Bart Couck uit Aalst, verpleger in het OLV-ziekenhuis en fervent carnavalist.

lds

“Kerstmis, het zou een tijd van hoop moeten zijn”, deelde de kleine carnavalsgroep Gralek Grosj gisteren op haar Facebookpagina. “Maar vandaag staan wij opnieuw sprakeloos en worden we overmeesterd door een gevoel van onmacht. Alweer een goede vriend die veel te vroeg het leven wordt ontnomen. Bart, bedankt voor alles wat je voor ons betekend hebt.”

Het was Bart Couck (30), naast verpleger in het OLV-ziekenhuis ook fervent carnavalist, die donderdagavond in Erembodegem omkwam toen hij met zijn auto tegen een geparkeerde tankwagen op de parkeerstrook van de N45 inreed, vlakbij de rotonde Albatros. De wagen van Couck werd door de kracht naar de Olmenstraat geslingerd. Het slachtoffer overleed vrijwel meteen aan zijn verwondingen. Ook de tankwagen was zwaar beschadigd: duizenden liters vloeibare gist stroomden de riool in.

“Bart zat al een jaar of acht in onze groep”, zegt Laurens Van Lierde. “Hij was een man met een gouden hart. We konden altijd op hem rekenen.”

Couck was afkomstig uit Hofstade en was dit jaar getrouwd. Ook in het OLV-ziekenhuis kwam het nieuws hard aan. Couck was er jarenlang verpleger. “In de afdeling waar hij actief was, bij de pre-operatieve consultaties, is voor mentale opvang gezorgd”, zegt OLV-woordvoerder Chris Van Raemdonck. “Volgende week leggen de collega's een rouwregister op hun dienst. Wij betuigen allen ons diepste medeleven aan de familie.”

Op het traject van en naar de rotonde Haring gebeuren geregeld ongevallen. “We gaan erop toekijken dat in elk geval de snelheidsregels hier gevolgd worden”, zegt Aalsters burgemeester Christoph D'Haese (N-VA) die wel benadrukt dat in dit geval de oorzaak van het ongeval nog niet duidelijk is. “We hebben hiervoor met Haaltert, Denderleeuw en Ninove rond de tafel gezeten. Het dossier voor de trajectcontrole tussen Aalst en Ninove is in aanvraag.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen