Een lading mondmaskers wordt in trucks overladen op de luchthaven van Bierset (Luik). (archieffoto)
Volledig scherm
Een lading mondmaskers wordt in trucks overladen op de luchthaven van Bierset (Luik). (archieffoto) © BELGA

"Mondmaskers kregen positief rapport van door Belgische overheid erkend Chinees lab”

Het bedrijf uit Zulte dat de drie miljoen mondmaskers leverde waarvan de kwaliteit ondermaats bleek na tests in een Belgisch lab, stelt de beslissing om ze af te keuren in vraag. Het bedrijf, Life bvba, zegt vrijdag dat het een positief testrapport heeft van een door de Belgische overheid erkend Chinees lab.

34 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Zoek eens op, Niko Dehondt. De lijst van Chinese uitvindingen, vroeger en nu. Op wikipedia. Dan zal je zien hoeveel wij van de Chinezen overgenomen hebben in de geschiedenis en namaken. En ook in de moderne tijd hebben ze veel eigen uitvindingen die wij overnamen. Zoals de ballistische raket tegen schepen, wrijvingsloze windmolen, de e-sigaret, insulunesynthese, hybride rijst met een veel hogere opbrengst, onmisbare switch voor een supercomputer...
  • Paul Boutsen

    4 jaar geleden
    Alles staat en valt dus al je de juiste politieke connecties hebt. Als het via de juiste man/vrouw met de juiste partijkaart is de sky the limit, anderen...jammer maar helaas dit valt onder "dringende noodzakelijke aankopen" waar geen offerte/aanbesteding voor nodig is.
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    en nu dat er 2 belgische bedrijven er gaan produceren mag de bevolking niet weten wie en hoeveel ze gaan kosten .Komaan zeg , denken die nu echt dat de bevolking achterlijk is .Hun procentje zal zeker ingecalculeerd zijn in de prijs wees daar maar zeker van
  • emiel Clarijs

    4 jaar geleden
    Emi, dan sturen ze één lot perfecte maskers, als je die goedkeurt volgen de andere (mindere) wel, één les moet hieruit geleerd worden, Europa moet zelf instaan voor de productie van levensbelangrijk materiaal en ja dat zal dan op dat ogenblik duurder zijn.
  • eric maier

    4 jaar geleden
    Het toppunt is dat deze maskers door Belgie en vele andere landen, voordien altijd goedgekeurd zijn geweest en erkend onder de vereiste norm. Ik heb zo een vermoeden dat deze overheid wel graag dingen besteld maar vooral niet wil betalen. Dat was de afgelopen 30 jaar met links bewind een epidemie, waar het virus de overheid is dat bedrijven veel te laat of niet betaalde. Na enige verbetering lijken we helemaal terug bij af te zijn met deze vooral Waals gestuurde coalitie. De staat licht op.