Pearl Jam gaat dit jaar niet meer toeren door Europa.
Volledig scherm
Pearl Jam gaat dit jaar niet meer toeren door Europa. © EPA

Rock Werchter verliest headliner Pearl Jam: “Weinig kans dat festival doorgaat”

MuziekTerwijl er in ons land nog volop gediscussieerd wordt of de festivalzomer wel kan doorgaan, nemen sommige groepen zélf een beslissing. Zo ook Pearl Jam. De groep zou normaal gezien deze zomer op Rock Werchter staan. Voor de lokale handelaars en verenigingen dreigt de financiële kater. “Rock Werchter is goed voor de helft van onze inkomsten”, klinkt het. 

21 reacties

  • Bart Verlooy

    4 jaar geleden
    Laten doorgaan is 1 ding: verantwoordelijkheid nemen op het terrein is een ander ding. Ik denk dat het concept van grote festivals best eens herdacht wordt. Meer dan 50000 mensen per weekend ontvangen zonder degelijke sanitaire voorzieningen, bedenkelijke hygiëne aan drank- en eetstandjes, internationaal publiek,... Andere jaren schieten de grote festivalorganisatoren hierin al tekort. Zeker als je dit vergelijkt met welke hygiënevoorschriften andere ondernemers te maken krijgen.
  • ronny gys

    4 jaar geleden
    Onze regering is een bende watjes bij elkaar. In plaats van een snelle en duidelijke beslissing te nemen en al de concerten en festivals af te lasten blijven ze maar rond de pot draaien. Het gaat hier wel over de gezondheid van gans het land.
  • Jozef Vermeulen

    4 jaar geleden
    Net als bij de kappers wachten de festivalorganisatoren dat de overheid beslist om het te verbieden. De kappers krijgen 4000 euro en de organisatoren worden betaald door hun verzekering.
  • Theo Schuermans

    4 jaar geleden
    Is dat belangrijk, die feesten voor de jeugd, er zijn nu belangrijkere dingen aan ons hoofd dan die feesten.
  • petrus cornelis

    4 jaar geleden
    Bij Schuermans en Co telt toch enkel het geld.