Direct naar artikelinhoud
Coronavirus

Nieuw dieptepunt in Verenigd Koninkrijk: 980 sterfgevallen in 24 uur

Aan het lege Picadilly Circus worden mensen opgeroepen om thuis te blijven.Beeld Photo News

Het Verenigd Koninkrijk heeft de afgelopen 24 uur 980 nieuwe overlijdens geregistreerd van patiënten met Covid-19, een nieuw record. Het is zelfs meer dan het trieste dagrecord van Italië, waar op de dodelijkste dag melding werd gemaakt van 969 overleden coronapatiënten. 

en

Het totale aantal overlijdens in het Verenigd Koninkrijk ligt wel nog altijd een pak lager dan in het erg zwaar getroffen Italië: in Groot-Brittannië staat de teller op 8.958 doden, in Italië liep het dodental vrijdag op tot meer dan 18.000. 

Er zijn nu 70.272 coronagevallen vastgesteld in het Verenigd Koninkrijk. Dat is een toename met 5.195.

Minister van Gezondheid Matt Hancock, die de cijfers bekendmaakte, riep de bevolking opnieuw op de maatregelen te respecteren en thuis te blijven, ondanks het voorspelde mooie weer tijdens het paasweekend.

De Britse regering ligt onder vuur omdat ze er lang mee talmde om de bevolking in lockdown te zetten. Premier Boris Johnson, die intussen zelf in het ziekenhuis ligt met coronavirus, heeft de ziekte volgens critici te lang onderschat. Zo schudde hij enkele weken geleden nog coronapatiënten de hand tijdens een ziekenhuisbezoek.

De corona-epidemie lijkt in Groot-Brittannië nog lang niet over de piek heen, terwijl de nationale gezondheidsdienst NHS kampt met een dreigend tekort aan beademingsapparatuur, beschermende kledij en zorgpersoneel. Het Duitse ministerie van Defensie beloofde al 60 mobiele beademingsmachines het Kanaal over te sturen.