Marc Van Ranst
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Van Ranst © BELGA

Van Ranst na dodelijke 24 uur: “Ons gedrag bepaalt de curve”

“Stilaan wordt duidelijk dat het grote probleem in de woonzorgcentra zit. Zij waren totaal niet voorbereid op een pandemie, omdat er te decennialang te weinig in is geïnvesteerd. En daar zie je nu het resultaat van.” Viroloog Marc Van Ranst legt de vinger op de wonde, nadat er gisteren in één klap vijfhonderd nieuwe sterfgevallen bijkwamen. Het dodental in ons land staat nu al op 3.019.

181 reacties

  • Dirk Van Brussel

    4 jaar geleden
    Het zijn wel degelijk de burgers die de curve bepalen. Hoe meer men zijn voeten veegt aan de instructies hoe hoger de curve zal zijn ! Maar dat horen we niet graag !
  • Rudi vermeiren

    4 jaar geleden
    De afstand van 1,5m voor mensen die gaan wandelen fietsen en lopen dat af en ik vind dat goed zo kan je nog buiten komen. Een punt dat we we niet snappen is dat de mensen die gaan hengelen en minstens 3 meter of meer van elkaar zitten dan mag niet wat doen zij daar verkeert mee
  • Gill Senten

    4 jaar geleden
    Ik vind het erg dat kinderer niet bij hun ortodonte kunnen gaan is voor hun mond verzorging en waarom poetsdamens ni mogen poetsen hunnen gemakkelijk afstand houden
  • Frederik Janssens

    4 jaar geleden
    Ze moeten iets doen aan die honderden fietsers. Hier langs de Schelde in Gavere is het ook van dat. Ze houden zich individueel wel ad regels d.w.z. een persoon met een vriend maar als er te veel wielertoeristen zijn is dit alsnog een probleem. De weg langs de Schelde is smal en als er twee koppels elkaar kruisen of voorbijsteken ben je in de breedte met 4 en kan de social distancing van 1.5 m niet gehandhaafd worden. Oplossing is alleen buitenkomen zonder vriend.
  • Smet Kristof

    4 jaar geleden
    Beste Marc, het is niet het gedrag van de burgers dat de curve bepaald. Maar u en onze politiekers hun laks gedrag, dat al van aan het begin van de bekendmaking van het virus.