Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Era Belgium

KBC verwacht eerste daling woningprijzen sinds 1983

Voor het eerst sinds 1983 zullen de woningprijzen in ons land dalen, omdat er door de coronacrisis minder vraag naar woningen zal zijn. Dat voorspelt KBC, meldt De Tijd.

44 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    4 jaar geleden
    @Jan Rodrigus, Zouden ze er aan verliezen mocht dat niet het geval zijn ?
  • Ja Rodrigus

    4 jaar geleden
    Kbc zou beter zien dat ze hun woning kredieten terug betaald krijgen
  • Maria de swert

    4 jaar geleden
    Als je als koppel geen hulp krijgt van de ouders hoe begin je er dan aan , want je moet "nog kunnen leven" ook en dan mag je nog niet teveel tegenslag hebben , want dat interesseert de banken niet , maar velen springen veel te ver en willen niets missen met als gevolg ambras , uiteen en veel misserie !
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Nogal een ongelukkig moment om met dergelijke gissingen af te komen. Ja, Corona zal een negatief effect hebben, maar op zich zegt dat niets over de effectieve prijsverandering. Die wordt door ontelbare factoren bepaald. Zoals hieronder terecht opgemerkt kan het effect geheel tenietgedaan worden door inflatie.
  • Jan Jansens

    4 jaar geleden
    Ik geloof er niet veel van we zijn er een dicht bevolkt land en het aanbod is niet zo heel groot en mensen kunnen hun verkoop 1 a 2 jaar uit stellen als ze dat willen. Van de moment er toch een lichte daling moest zijn springen ze er met 20 op voor het toch te kunnen kopen.