Photo News
Volledig scherm
© Photo News

OVERZICHT. Liefst 73 procent Vlaamse coronadoden valt nu in woonzorgcentrum

Er zijn de afgelopen 24 uur 327 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 3.346 doden brengt. Het cijfer is een tweede record op rij, nadat gisteren al 325 overlijdens in 24 uur tijd werden gemeld. De meeste doden vielen in de woonzorgcentra. Er liggen momenteel nog 5.635 patiënten in het ziekenhuis. Op intensieve zorgen liggen 1.262 personen, een lichte daling. Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 5.986.

29 reacties

  • johan smet

    4 jaar geleden
    vraag me af wat er gebeurd als in het najaar de griep er nog bovenop komt, als je griep en corona op het zelfde moment te pakken hebt, dan zijt ge wel de pineut, misschien toch beter op dit moment aan groepsimmuniteit doen, nu het warmer weer is, anders kan het in het najaar wel een beetje meer uit de hand lopen dan nu
  • Walter Roesems

    4 jaar geleden
    Veel rusthuizen en woon-zorgcentra worden beheerd door privégroepen of door koepelorganisaties (icuro...) Dragen de directies hiervan geen zeer zware verantwoordelijkheid door in het verleden onterecht te bezuinigen op personeel, opleiding en zorgverstrekking aan de bejaarden? De woon-zorgcentra zijn zeer snel in lockdown gegaan. Misschien dat het schraperige beleid voor winst en opbrengt mede verantwoordelijk is voor de huidige toestand en niet de politici.
  • Agnes Van de Put

    4 jaar geleden
    Is er iemand verbaasd over de cijfers in de woonzorgcentras? We hebben ze weken geleden gesloten maar verzorgend personeel had nog steeds onbeschermt contcact. Er zijn centras die onmiddelijk personeel en bewoners van maskers hebben voorzien en nu geen besmettingen hebben. De grote leugen van maskers helpen niet is heel lang volgehouden omdat we gewoonweg niet het materiaal hadden met alle gevolgen vandien.
  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    Waarom maken wij van onze rust- en verzorgingsinstellingen catacomben? Hoe komt het dat de Nieuw-Zeelandse overheid haar bevolking al testte in januari? Waarom kon Duitsland al in januari mondmaskers bestellen? Waarom beschikte onze overheid zelfs niet over specifieke kwaliteitsrichtlijnen voor mondmaskers om leveranciers van die maskers daar te laten aan voldoen?
  • Johny vanderlinden

    4 jaar geleden
    Dat is het resultaat van jaren besparen op de werkvloer.