Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Waarom heeft België zo’n hoog dodental? "Sterftecijfers vergelijken met andere landen is niet eenvoudig”

De sterftecijfers als gevolg van het coronavirus liggen in België hoger dan in veel andere landen, en zeker per miljoen inwoners doen we het erg slecht. Is daar een verklaring voor? Een betrouwbare vergelijking valt momenteel heel moeilijk te maken, zeggen viroloog Steven Van Gucht en andere wetenschappers.

97 reacties

  • Natalia Brussel

    4 jaar geleden
    Bij elke verstrenging van de corona-aanpak loopt de Belg er de kantjes van af. Bevolkingsdichtheid speelt rol? - Ja, maar kijk naat Japan. Hoeveel doden hebben ze daar? - 900 mensen...Hier in Belgie heb ik veel gehoord hoe mensen (mijn buren, 80+ mensen) marktkramers binnenlaten, familieleden die in de rusthuis werken. En samen met hen een koffietje drinken. Allemaal zonder mondmaskers uiteraard
  • Andrey Pchelintsev

    4 jaar geleden
    belgie heeft toch een zeer hoge antaal ziekenhuis bedden per capita, niet waar?
  • Luc Cardon

    4 jaar geleden
    Als je NIET kan vergelijken,. doe het dan niet. Vergelijk gelijkaardige cijfers.
  • Johan Lievens

    4 jaar geleden
    Het is maar hoe je de cijfers hanteert, per miljoen inwoners ...OK Maar bekijk die cijfers eens vanuit een andere hoek, die van het aantal besmette mensen dan krijgt u dit : Gr. Brittannië 79.885 , 9892 doden = 123.80 per duizend; Italië 152.271, 19468 doden = 127.85; Nederland : 107;Frankrijk 106; België : 96; U.S.A. : 39 Dit geeft een ander beeld, en wacht maar tot Afrika en Asië met ECHTE cijfers komen : Indonesië : 88 per 1000 !
  • Karel Martel

    4 jaar geleden
    Veel mensen vegen hun voeten aan de regels, maar zijn wel mede verantwoordelijk voor de vele dode mensen