Archiefbeeld. © rr

Politie trekt rijbewijs in van chauffeurs die 95 en 100 km/u rijden in zone 50

De Antwerpse politie heeft vrijdag de rijbewijzen van twee bestuurders ingetrokken omdat ze veel te snel reden. Een man reed met 95 km/u in de bebouwde kom, een andere scheurde met 100 per uur de Waaslandtunnel uit.

sare

Anonieme ploegen van de verkeerspolitie hebben vrijdag twee laagvliegers uit het verkeer gehaald in Antwerpen. Beiden zijn hun rijbewijs alvast voor vijftien dagen kwijt. De eerste man werd opgemerkt toen hij met een rotvaart met zijn auto door de bebouwde kom reed. “Onze mensen reden achter hem aan toen hij met 95 km/u in een zone 50 reed”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. De chauffeur haalde in een bocht ook iemand in en reed daarbij over een doorlopende witte lijn.

De tweede bestuurder die zijn rijbewijs kwijt is, is een motorrijder die in de Waaslandtunnel vijf auto’s inhaalde, wat verboden is. “Daarna reed hij met een snelheid van meer dan 100 km/u de Halewijnlaan op Linkeroever op”, aldus Bruyns.

De politie beboette voorts ook twee fietsers die door het rood reden, een automobiliste die tegen de richting reed om een omleiding te ontwijken en een beginnende bestuurder die door het rood reed en geen rijbewijs op zak had. Ook de bestuurder van een lichte motor (125cc) kreeg een boete. “Hij reed over het fiets- en voetpad, droeg geen beschermende kledij en kon geen geldig rijbewijs voorleggen”, zegt Bruyns.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER