Professor Erika Vlieghe
Volledig scherm
Professor Erika Vlieghe © VTM

Erika Vlieghe, voorzitster expertengroep: “Op reis naar buitenland deze zomer zal er wellicht niet inzitten”

Professor Erika Vlieghe, die aan het hoofd van de taskforce staat die de exitstrategie uit deze crisis moet bepalen, was vanavond te gast in de VTM NIEUWS-studio. Daar beantwoordde ze jullie vragen. Veel mensen vragen zich af of ze deze zomer hun vakantie in het buitenland kunnen doorbrengen. Volgens Vlieghe zal dat er dit jaar “niet inzitten”. “We verwachten dat de grenzen nog een hele tijd gesloten zullen zijn”, klinkt het. 

132 reacties

  • Christel van Ginderen

    4 jaar geleden
    Ik zou wel eens willen weten, de grenzen blijven lang dicht. Maar wanneer mogen wij weer terug door ons eigen landje reizen. Er zijn veel mensen die een caravan aan de kust, of in de Ardennen hebben staan. Zou misschien voor die mensen goed zijn om er eens even tussen uit te zijn. Daar kun je ook de afstand bewaren.
  • Hulsbosch Marcel

    4 jaar geleden
    Daar ging men 2 maand geleden toch iedere donderdag voor betogen als ik het mij goed herinner. Minder vliegtuigen in de lucht , minder auto’s op de weg , minder uitstoot door bedrijven en meer plaats voor voetgangers en fietsers. Nu dat er is , is men weeral niet tevreden .
  • Nathalie Uijthoven

    4 jaar geleden
    Lichael Memberger, dat vraag ik me dus ook af. Mijn familie en werk zit in Nederland, helaas niet in een vitale sector dus ik mag de grens niet over. Maar ik beschik thuis niet over de juiste benodigdheden om mijn werk uit te kunnen voeren. Om nog maar niet te spreken over mijn moeder die met COPD alleen thuis zit, m’n vader is onlangs overleden. Zelfs boodschappen halen voor haar mag niet, ik heb aan de grens gestaan en het wordt niet gezien als een essentiële verplaatsing.
  • Lichael Memberger

    4 jaar geleden
    Wat met mensen die familie net over de grens (Nederland) hebben?
  • Kris Tyteca

    4 jaar geleden
    Mevrouw Erika Vlieghe, ik verpleegkundige, heb vertrouwen in jou!!