PVDA-voorzitter Peter Mertens
Volledig scherm
PVDA-voorzitter Peter Mertens © BELGA

PVDA roept alle parlementsleden op helft van loon te schenken aan strijd tegen corona

Het uiterst linkse PVDA doet een oproep aan alle parlementsleden om de helft van hun loon van april af te staan in de strijd tegen het nieuwe coronavirus. "Solidariteit is meer dan ooit nodig. Het is normaal om zelf het goede voorbeeld te geven", zegt PVDA-voorzitter Peter Mertens. De PVDA-parlementsleden storten zelf de helft van hun loon door naar drie non-profit organisaties die actief zijn op het terrein. "Het gaat om een bedrag van 140.000 euro", aldus Mertens. 

208 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Jennifer Peeters, nee dat denk ik ook niet, maar heb je soms al een signaal opgevangen of de sociaal roepende politici of die één cent gaan inleveren, ik denk het niet. Toen een journalist een vraag stelde over de riante afscheidspremie aan Mieke Vogels, riep ze verontwaardigd dat is een populistische vraag, ik heb er voor gewerkt, ik heb er recht op. PVDA vertrouw ik niet, eens ze aan de macht zijn dan is iedereen arm en de apparatsjiks miljonairs.
  • vanrobaeys franky

    4 jaar geleden
    met terug werkende kracht van een jaar
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Rosanne Van Daele het is door Jan Peumans NVA dat Vlaamse politiekers ingeleverd hebben.Is door uw trado vriendjes die 80 jaar mee op de troon zitten nooit gebeurd .Toen socialisten verkozen werden in de Politiek eisten ze dat ze betaald moesten worden.Voor socialisten in de regering zetelden deden politiekers het gratis ze vonden het een eer om te werken voor het land.Gratis werken en socialisten gaat niet samen zeggen dat alles gratis is en de belastingen verhogen de werkwijze van socialisten.
  • mario vermeersch

    4 jaar geleden
    en hoe veel hebben er dat gedaan ?
  • Benny Deridder

    4 jaar geleden
    Als voetballers dat zouden doen, komt er misschien meer in de staatskas. Ach ja, Peter Mertens raakt ook liever niet aan het "brood en spelen".