Minister Philippe De Backer
Volledig scherm
Minister Philippe De Backer © Photo News

De Backer: “Kaap van 5.500 testen per dag overschreden”

Gisteren werden in heel België 5.515 testen op Covid-19 uitgevoerd. Dat maakte bevoegd minister Philippe De Backer deze avond bekend. Ons land zit daarmee ongeveer op de helft van de beschikbare testcapaciteit. De Backer zegt te hopen dat de komende week "de beschikbare capaciteit ten volle zal worden benut".

33 reacties

  • José Klepper

    4 jaar geleden
    Wij zijn met meer dan 11.000.000, dus nog veel werk
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Alles bekritiseren op 1 minister is ook niet juist. Hij heeft zijn taak en moet wereldwijd op een overbevolkt kraam zijn waren vinden waar heel de wereld graait. De reserve voor de crisis die weggegooid is daar zit het probleem. Ik geloof Hij er alles aan doet maar roeit in een klein bootje tegen een wereldmacht. Dit probleem is verder politiek te zoeken dan de man die het nu moet oplossen. Maar het blijft wel een groot federaal falen hierin. Dus federaal dat hebben we nu niet.
  • Jane Doe

    4 jaar geleden
    Wauw zeg, dus a rato hebben we binnen 6 jaar iedereen getest. Volgens Europa moeten we alle contact met ouderen tot het einde van 't jaar vermijden... sorry, maar dan is er al een nieuw Covid19 seizoen + de griep en alle andere bagger van ziektes. Waar zijn die 1 minuut testen die ze in 't buitenland gebruiken, Van Ranst gebruikte laatst zo ook 1 op tv. Ze zitten hierboven echt maar wat aan te modderen hé.
  • GILBERT MEYNS

    4 jaar geleden
    hoeveel testen werden er weken geleden per dag reeds uitgevoerd in Duitsland ?
  • Fernand Beaumonde

    4 jaar geleden
    Binnen 2.000 dagen is iedereen getest