Arts maakt zich kwaad na bezoek aan Aldi: “Nooit gehoord van social distancing??? Woest word ik hier van”

Jochen Nijs, arts in het Sint-Trudo Ziekenhuis, heeft zich op Twitter kwaad gemaakt na een bezoek aan een Aldi-winkel. Ook zijn collega en hoofdarts Joan Vlayen vreest laksheid bij de bevolking.

tg

Gastro-enteroloog Jochen Nijs wordt dezer dagen ook ingezet op de Covid-afdeling van het Sint-Trudo-ziekenhuis in Sint Truiden. Na een bezoek aan de plaatselijke Aldi trok hij zaterdag fel van leer. “Zonet in de Aldi. Ongelimiteerde toegang. Over de koppen lopen. Nooit gehoord van “social distancing???” Woest word ik hier van”, tweette hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Schrijf het op. Binnen zeven tot tien dagen is er een nieuwe piek in de ziekenhuizen, die nu VOL liggen hé”, voegde hij er nog aan toe.

Nijs sprak een winkelbediende op de situatie aan. “Ze zei me dat dat kwam omdat het verlengd weekend was.”

“Je kan het de individuele klant moeilijk verwijten”, aldus de arts. “De winkel moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Iemand het verkeer laten regelen. Iemand naar buiten, volgende klant naar binnen. Zoals het op veel plaatsen gebeurt.”

“Niet meer dan 50 mensen tegelijk”

Aldi reageerde intussen op zijn tweet. “Onze richtlijn is dat er op elk moment iemand aan de toegang staat die de winkelwagentjes reinigt en erop toeziet dat er niet meer dan vijftig mensen tegelijk in de winkel aanwezig zijn. Ook in Sint-Truiden moet dat het geval zijn geweest, al is het mogelijk dat die persoon even niet op post was. Aldi neemt de maatregelen heel serieus, maar we kunnen ook niet als een politieagent naast elke klant lopen. Daarom zou ik onze klanten nog eens willen oproepen om de voorschriften na te leven,” zegt Snoeck.

Hassan Al Hilou, die in Brussel woont en ondernemer is tweette onderstaande foto met de tekst “Alle supermarkten waarlangs ik heb gereden heeft zo een file, ik vraag me oprecht af tot hoeverre die ‘lockdown maatregelen’ helpen als er telkens honderden bij elkaar komen.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Joan Vlayen, hoofdarts in hetzelfde Sint-Trudo ziekenhuis, vreest laksheid. “Mensen, even een boodschap van het front. Het is echt nog niet gedaan, hé. Sint-Truiden loopt van in het begin voorop in de epidemie. We zien nu opnieuw een toename in ons ziekenhuis. Als de mensen komend weekend lakser gaan omgaan met de maatregelen, hebben we binnen een week Italiaanse toestanden. U bent gewaarschuwd,” schreef Joan Vlayen in zijn Facebookbericht.

LEES OOK. Hoofdarts waarschuwt: “Als we dit paasweekend laks omgaan met de maatregelen, riskeren we over een dikke week Italiaanse toestanden”

bekijk ook

UITGELEGD. Daarom blijf je beter “in uw kot”: zo snel verspreidt het coronavirus zich

Hoelang blijf je besmet met het coronavirus?

Hoe het coronavirus onze cellen kaapt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen