© RR

Raadzittingen gaan digitaal

De zittingen van de gemeenteraad en OCMW-raad van maandag 20 april zullen volledig via digitale weg verlopen. Dit is het gevolg van het besluit van de burgemeester van maandag 30 maart 2020, waarbij bepaald werd dat de vergaderingen van de bestuursorganen tot nader order niet fysiek, maar digitaal worden georganiseerd. Beringen volgt daarmee de richtlijnen die vanuit Vlaanderen worden opgelegd in het kader van de coronamaatregelen.

roger.vanhoudt

Om deze digitale zitting zo optimaal mogelijk te laten verlopen en de rechten van de raadsleden (o.m. tegensprekelijk debat, inzagerecht, …) maximaal te waarborgen, zal zowel gewerkt met de gebruikelijke besluitvormingsmodule van e-besluit als met het nieuwe platform Microsoft Teams.

Het openbare deel van de vergadering wordt opgenomen (video, geluid, chats). De geluidsopname zal nadien online te beluisteren zijn.

Om maximale openbaarheid van de zitting te waarborgen, zal de zitting ook live worden gestreamd, zodat ook inwoners en pers live kunnen meeluisteren via https://beringen.notubiz.be.

Om vertrouwd te worden met het digitaal vergaderen via Microsoft Teams, werden alle raadsleden telefonisch begeleid om de vereiste apparatuur te installeren op hun tablets. Er zal ook een op maat gemaakt demo-filmpje ter beschikking worden gesteld, zodat de raadsleden kennis kunnen maken met het nieuwe platform. Tevens worden op maandag 13 en dinsdag 14 april oefensessies georganiseerd voor alle raadsleden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer