Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Photo News

OVERZICHT. 268 nieuwe overlijdens: 60 procent Vlaamse coronadoden valt in woonzorgcentra

Er zijn de afgelopen 24 uur 268 nieuwe doden door het coronavirus gerapporteerd in België, wat het totaal nu op 3.600 doden brengt. Er liggen momenteel nog 5.353 patiënten in het ziekenhuis. De voorbije 24 uur waren er 392 nieuwe opnames. Op intensieve zorgen liggen 1.223 personen, een lichte daling van 39 patiënten in vergelijking met gisteren. Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 6.483.

24 reacties

  • pipo de clown

    4 jaar geleden
    Nu nog graag de cijfers van alle die een onderliggende aandoening hadden en ter vergelijking graag dezelfde lijstjes maar dan over de jaarlijkse griep.
  • Jimmy Blok

    4 jaar geleden
    het is begrijpelijk dat het hoogste aantal slachtoffers in rusthuizen aanwezig zijn,mensen met corona worden toch verplicht om te komen werken
  • LUC HUON

    4 jaar geleden
    Wordt het gen tijg dat de politie met hardere hand optreed, de softe aanpak lijkt toch geen indruk te maken op de debiele minderheid. Een inzet van het leger kan ook overwogen want de huidige terroristen richten meer schade aan dan toen IS.
  • Sven Stolk

    4 jaar geleden
    Door mensen die ik ken die werken op intensieve komen weinigen die in coma gelegd worden voor beademing er levend uit. Die fase is je lichaam tegen het virus. De meeste verliezen. Wil je er liggen? Dacht ik ook. Dus respecteer de regels. Beter men deze duidelijkheid brengt via media voor al de niet volgers van onze beveiliging. Spreek eerlijke harde taal is gewoon realiteit nu. Spreek maar af met vrienden misschien lig je samen dan daar te sterven. 85% doet ok. 15% niet. Laat die 15% dan.
  • Lecocq Daniel

    4 jaar geleden
    Ik dacht dat er in de wintermaanden in België statistisch tot 350 doden per dag waren?