Frans president Emmanuel Macron.
Volledig scherm
Frans president Emmanuel Macron. © REUTERS

“Macron kondigt morgenavond in toespraak nog strengere maatregelen aan”

De Franse president Emmanuel Macron wil volgens Franse media morgenavond de bevolking nog strengere maatregelen opleggen voor de bestrijding van het nieuwe coronavirus. Volgens Journal du Dimanche wil hij ook de Fransen aanspreken die steeds minder vertrouwen hebben in de aanpak van de regering hebben en voor hun economisch bestaan vrezen.

49 reacties

  • Eric Leysen

    4 jaar geleden
    Alle maatregelen zullen geen enkel effect hebben zolang er geen vaccin is. Gaan we dan de hele wereld opsluiten tot pakweg volgend jaar januari? Afstand houden en alles stilletjesaan opstarten zal de enige maatregel zijn binnenkort. Maar daartegen hebben politici economisch gezien alles al lang finaal om zeep geholpen.
  • mark germanus

    4 jaar geleden
    Ik denk ook dat die Corona Virus niet zo vlug zal bedwongen worden.Als de regering geen strenge maatregelen gaat treffen en de mensen die niet opvolgen is er kans dat we in de winter er nog mee zitten.Menselijk,financieel en economisch verlies niet in te schatten ! Daarenboven zitten we nog met een tijdelijke pruts regering die paniek voetbal speelt. Belgie staat er goed voor.
  • Jan Vannuffelen

    4 jaar geleden
    De gevolgen zullen erger zijn dan de ziekte zelf .
  • Jan Van Vlaanderen

    4 jaar geleden
    het eerste verstandige wat ik macron hoor vertellen
  • Clarisse De Cock

    4 jaar geleden
    Men vergeet dat alle vorige maatregelen betreft besparingen het volk voor een groot deel in armoede heeft gebracht. Besparing in de ziekenzorg een van de sectoren die men in problemen heeft gebracht gebrek aan personeel, nu handjes klappen en na de crisis terug besparingen. Zolang de politiekers zich verrijken maakt het niet uit hoe het volk zich voelt. Wij worden getroffen door hun opgelegde maatregelen, wij moeten besparen en honger lijden, zij niet hun wedde wordt verder uitbetaalt.