CD&V-voorzitter Joachim Coens.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens. © BELGA

CD&V-voorzitter Coens droomt van “nieuw economisch model” na coronacrisis

CD&V-voorzitter Joachim Coens droomt van een "nieuw economisch model" na de coronacrisis. Hij vindt ook dat de overheid moet durven vertrouwen op de verantwoordelijkheid van de bevolking in plaats van "draconische" systemen van sociale controle in te voeren. Dat zijn twee van de tien lessen voor de toekomst die Coens trekt uit de lopende gezondheidscrisis. In een lange tekst op Facebook nodigt de CD&V-voorzitter anderen uit om mee te denken over "hoe we lessen uit deze crisis kunnen omzetten in beleidsacties".

74 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De CD&V zal daar weinig tot geen inbreng in hebben. Hoe de wereld en de wereldeconomie er na de crisis zullen uitzien zal elders bepaald worden.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    I.P.V. Te dromen zou hij beter zijn zinnen op de realiteit richten en meewerken aan een mogelijke oplossing.
  • Nestor simons

    4 jaar geleden
    eens kijken hoeveel van onze economie er in chinese handen is na de crisis ,daar gaan we van verschieten . de zwaarst getroffen landen zijn de grootste concurenten van china , denk daar eens over na
  • lutgarde verijke

    4 jaar geleden
    CD&V ze kunnen het niet laten om de mensen een en ander wijs te maken, zal wel moeilijk voor hen worden zo onder de kiesdrempel!
  • Francis Vandamme

    4 jaar geleden
    Je kan een hele economie bouwen rond de gezondheid en het comfort van je bevolking maar dan moet je de mens centraal stellen en de middelen die we daarvoor hebben niet kapot besparen zoals in het zuiden van Europa. Als je één poot afzaagt valt de stoel om. Ik vrees dat ze dat snel weer vergeten zijn als alles weer "normaal" verloopt.