Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) bij VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) bij VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

De Crem (CD&V) gaat voor ‘zero tolerance’ na rellen in Anderlecht

BinnenlandMinister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem noemt de rellen van afgelopen weekend in Anderlecht “totaal ontoelaatbaar”. De CD&V-minister zei zondagavond in VTM NIEUWS ook dat de rellen niets te maken hebben met de coronamaatregelen en eigenlijk ook niet met de dood van een 19-jarige jongen vrijdag. De relschoppers hebben die dramatische gebeurtenis enkel misbruikt “om amok te maken”, aldus De Crem. “Voortaan zero tolerance in Anderlecht.”

273 reacties

  • hendrik mesdom

    4 jaar geleden
    het interview met de straathoekwerker was verhelderend. hij staat voor zijn job betaald met onze belastinggeld en we zijn nog schuldig ook want die jongeren willen niets anders dan zich inzetten voor onze maatschappij ze krijgen echter de mogelijkheden niet en moeten zich dus op deze manier afreageren als u dit leest en tesamen met de uitspraken van de professoren van de ugent ziet de toekomst voor onze kinderen er schitterend uit.
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    'zero tolerance' waren,zijn en blijven holle woorden.
  • danny suenaert

    4 jaar geleden
    Ge moet dat niet zeggen ge moet dat doen de crem
  • Patrick Martens

    4 jaar geleden
    Iedereen vergeet dat als de jongeman niet weggereden was van de controle hij nog leefde. Dat maakt een wereld van verschil.En vraag u eens af waarom hij wegreed.
  • Guido van driel

    4 jaar geleden
    Pieter de Crem is het enige politieke lichtpunt in deze corona tijden. Duidelijk, correct, uitstekend gecommuniceerd. Een echte staatsman.