AFP
Volledig scherm
© AFP

Olieprijs veert kort op na akkoord over productiebeperking

De olieprijs is heel even opgeveerd nadat de olieproducerende landen zondagavond aankondigden een deal te hebben gesloten om hun productie met bijna tien miljoen vaten per dag te verminderen. Een vat Amerikaanse olie stond 9 procent in de plus en Brentolie steeg met 6 procent, maar de prijzen zakten vrij snel alweer in.

7 reacties

  • Ghijs Elvan

    4 jaar geleden
    De te lage olieprijs is juist niet goed voor ons. Het is nodig dat deze stijgt in tegenstelling tot wat velen denken. Iedereen die blij is met deze lage olieprijzen heeft geen economisch inzicht en beseft niet dat deze lage prijzen miljoenen jobs gaan kosten in allerlei sectoren. Er komt ook geen affakkeling aan te pas want dat doe je met je ethyleenkraker en niet waar je de olie oppompt.
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Het wordt zomer, dus gedaan met stoken. Door de coronamaatregelen wordt nauwelijks nog gereden of gevlogen Denk dus dat de vraag nog meer zal dalen en Dus de prijs verder zal dalen. Intussen investeren we rustig verder in schone energie, minder verbruiktechnologien en isolatie. We passen onze levensstijl wat aan en verdubbelen de taksen Om corona te betalen.
  • Jos Waarheid

    4 jaar geleden
    De gewone burger zal op alle manieren gejost worden door dit hele circus. Nu zal de prijs wel verdubbelen en hebben ze er een uitleg voor. Deze crisis zal door de gewone burger opgehoest moeten worden. De regering zaagt over miljarden schuld nog net voor de crisis,wel nu zullen ze de boel opdrijven en gaat de middenklasse eruit. Arm en rijk blijft over,volledig naar de bedoeling van NV-A.
  • Dirk Corten

    4 jaar geleden
    Prijs afspraken dus of …zoals je wil...de productie zo laag houden dat, het aanbod en de vraag, zogezegd maar net in evenwicht is...goed bezig!
  • Jef Pauwels

    4 jaar geleden
    Toch crimineel hoeveel co2 er de lucht ingeblazen wordt door al die 'affakkeling' en hoeveel nuttige energie er verloren gaat.