RV
Volledig scherm
© RV

Collega’s snoeihard voor prof en assistent die tijdens nachtelijke livestream politie uitschelden: “Twee zatte nonkels gaan me fierheid niet ontnemen”

Collega’s hebben geen goed woord over voor de twee lesgevers van de Gentse universiteit die tijdens een nachtelijke livestream amok maakten met de politie. Beelden daarvan vonden hun weg naar het internet en verspreidden zich als een lopend vuurtje. “Beschamend”, klinkt het kwaad bij een andere prof van de UGent, en “Twee zatte nonkels gaan me fierheid niet ontnemen”.

110 reacties

  • Martine Veldeman

    4 jaar geleden
    Intelligentie is blijkbaar geen garantie voor een respectabel gedrag. Ik hoop deze beide sujetten van zeer bedenkelijk allooi ook voor de rechter zullen moeten verschijnen voor weerspannigheid, smaad aan de politie, aanzetten tot haat, nachtlawaai en het overtreden van de Corona-regels. Ik hoop dat ze zich zullen bezinnen en dat dit een les voor hen mag zijn om zich in de toekomst respectvol te gedragen tegenover hun medemens.
  • Leopold Vanhoof

    4 jaar geleden
    Onmiddellijk ontslag wegens zwaarwichtige reden en strafrechtelijk vervolgen is hier zeker op zijn plaats.Verontschuldigingen zijn hier van geen tel.
  • Danny De paepe

    4 jaar geleden
    Even denken. Prof communicatie, gebuisd. Zij assistent ook. Maar, zij die vrij zijn van zonde, werpe de eerste steen. En ik vermoed dat de schaamte zwaar genoeg is. Verdere straffen, behoudens de voorziene geldstraf en tucht unief, is niet nodig. Wat is er aan de hand dat men iedereen zo zwaar wil veroordelen? Zij die iets aan te merken hebben op de politie, doe het werk zelf eens en klaag dan.
  • Wilfried Van Gompel

    4 jaar geleden
    Als die twee enig fatsoen hebben nemen ze zelf ontslag. Ze worden betaald met gemeenschapsgeld en hebben daar simpelweg al het recht op verloren, evenals op een "vervangende" uitkering vanwege de gemeenschap die ze geacht worden te dienen.
  • Peter Proster

    4 jaar geleden
    Misschien vonden ze het optreden van de politie te ingrijpend, en niet gepast. Maar om dat op deze manier in het openbaar te doen, is een prof en zijn assistent onwaardig. Als zij zo tegen politie in functie optreden, wat mogen we dan van hun studenten verwachten, voor wie zij toch een voorbeeld zijn?