21 bedrijven moeten deuren sluiten omdat ze zich niet houden aan coronamaatregelen

Themabeeld © Shutterstock

Uit controles de afgelopen twee weken ter plaatse bij zo’n 424 bedrijven blijkt dat 341 firma’s zich niet houden aan de coronamaatregelen. In totaal werden van 23 maart tot 3 april 857 bedrijven gecontroleerd door de inspectiedienst Toezicht op het Welzijn op het Werk (TWW). Dat blijkt uit een persbericht van minister van Economie Nathalie Muylle.

lto

341 bedrijven hebben een waarschuwing gekregen omdat ze coronamaatregelen niet volgden. 59 bedrijven kregen een termijn om zich in orde te stellen met de reglementering, 3 bedrijven kregen een pro justitia en 21 bedrijven moesten de deuren sluiten. Minister Muylle zegt dat ze de klachten “alarmerend” vindt en de resultaten van de controles “niet goed zijn”.

“Gaan werken is heel belangrijk maar dat moet wel veilig kunnen gebeuren. Ik roep alle werkgevers en werknemers op om absoluut de preventiemaatregelen zeer strikt in acht te nemen. De situatie is te ernstig om nonchalant om te gaan met de gezondheid van de mensen op de werkvloer.”

Gevolgen voor bedrijven die het wel goed doen

Ook Kamerlid Evita Willaert (Groen) sprak vanochtend haar ongenoegen uit over de cijfers. “Men speelt met de gezondheid van alle werknemers door zo laks met de richtlijnen om te gaan”, zei ze op Radio 1. De politica zei ook dat veel bedrijven de regels wel respecteren maar zij het slachtoffer dreigen te worden van diegenen die de richtlijnen niet ernstig nemen. “Ons gedrag bepaalt hoe de curve gaat evolueren. Hoe strikter we de maatregelen volgen, hoe beter we maatregelen kunnen afbouwen. Maar er kunnen pas terug meer mensen aan de slag als dat in de veiligste omstandigheden kan gebeuren”.

Minister Muylle herhaalt ook dat het belangrijk is dat werkgevers de nodige passende maatregelen nemen om hun werkgevers te beschermen. “De risico’s moeten indien mogelijk worden uitgesloten, maar als dat niet mogelijk is, moeten ze zo veel mogelijk worden beperkt”, klinkt het

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen