EPA
Volledig scherm
© EPA

Spanje zwakt coronamaatregelen af ondanks nieuwe piek in aantal overlijdens

De Spaanse overheid zwakt vandaag de strenge coronamaatregelen in het land af. Personeel in niet-essentiële sectoren zoals de bouw en de industrie mogen opnieuw aan het werk, mits ze bepaalde maatregelen zoals het dragen van mondmaskers en social distancing respecteren.

14 reacties

  • Karl Stynen

    4 jaar geleden
    Een maand geleden had Spanje 3x meer sterftegevallen per aantal inwoners in vergelijking met België. Die ratio is gestaag minder kritisch geworden zodat ze gisteren bijna 1/1 stonden vergeleken met ons. Ik zie ze ons morgen, ten laatste overmorgen inhalen. Dan staan wij wereldwijd aan de top qua sterftegevallen per aantal inwoners, vermits sinds vandaag ook Italië betere cijfers kan voorleggen.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    De Spaanse griep in het begin van de vorige eeuw was ook geen pandemie van een maand. Die kwam drie jaar lang in golven regelmatig terug. Tientallen miljoenen doden op een wereldbevolking die veel kleiner was. Het sterftecijfer van dit virus is waarschijnlijk hoger en hoger dan men dacht. Mogelijks zelfs de 10% van het SARS virus. Als we ook drie jaar lang gaan schipperen tussen de pandemie uitbannen en de economische schade beperken zou de schade enorm kunnen worden. In dodental en economisch.
  • Francy Rys

    4 jaar geleden
    Waarom kan dat daar? Waarom geen versoepeling met het verplicht gebruik van mondmaskers ? Wij worden gewoon gek thuis en vol met leugens opgepropt. Geef ons iets vrijheid en dat is veel geloofwaardiger en aanvaardbaar. Onze cijfers worden ten opzichte van andere landen op een andere manier geteld om met hoge cijfers ons lam te leggen.
  • Em Ve

    4 jaar geleden
    Maatregelen die geen enkel bewezen nut hebben, in tegendeel. Het wordt uitzieken en behandelen zoals bij de griep. Hopen op een snel werkend vaccin en dat dit virus ook periodiek actief is, beinvloed door de zon en zomer.
  • marc verhelst

    4 jaar geleden
    Gisteren telde Spanje 619, vandaag 517 sterfgevallen, op een bevolking van 40 miljoen. Morgen zal het net een maand geleden zijn dat de noodtoestand werd afgekondigd, enkel wie gaat werken of naar voedingswinkel of apotheek moet mag zijn woning verlaten. De niet-essentiële bedrijven werden twee weken stilgelegd, vanaf morgen mogen ze terug aan de slag mits de regels van social distancing te respecteren. Wie denkt dat Spanje zó slecht bezig is wens ik vanaf morgen een lockdown zoals wij hier !