De corona-afdeling van het Citadelle hospitaal in Luik.
Volledig scherm
De corona-afdeling van het Citadelle hospitaal in Luik. © Photo News

OVERZICHT. 303 nieuwe overlijdens, waarvan twee derde in woon-zorgcentra

Er zijn de afgelopen 24 uur 303 nieuwe overlijdens door het coronavirus gerapporteerd in België, een derde daarvan werd gemeld door de ziekenhuizen, twee derde door de woon-zorgcentra. Dat brengt het totaal nu op 3.903 doden. Er liggen momenteel nog 5.393 patiënten in het ziekenhuis. De voorbije 24 uur waren er 310 nieuwe opnames, opnieuw een daling want zaterdag waren er nog 392 nieuwe opnames. Op intensieve zorgen liggen 1.234 personen, dat is een stijging van 2 patiënten in vergelijking met gisteren. Het aantal genezen patiënten bedraagt nu 6.707.

13 reacties

  • Gertie Daerden

    4 jaar geleden
    Onze welvarende maatschappij !! Vanaf het ogenblik je niet meer economisch productief bent,en je krom gewerkt hebt, wordt je weggezet in niet meer te betalen rusthuizen, met een minimum aan zorgpersoneel, waar het niet steekt op een medicijntje meer, als je maar rustig bent. Hoog tijd dat we nadenken om onze oude dag anders in te richten. Eens kijken naar de ouderen in de blue zones misschien?
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    In verhouding sterven veruit de meesten in woonzorgcentra. Deze woonzorgcentra krijgen geen of weinig medisch beschermingsmateriaal, geen levensnoodzakelijke zuurstof, zieken worden meestal niet naar ziekenhuizen overgebracht. Hoog tijd dat bevoegdheid woonzorgcentra terug weggehaald wordt van de gewestregeringen en gecentraliseerd bij 1 sterke nationale regering.
  • francis vantorre

    4 jaar geleden
    Toch eigenaardig dat de landen met de strengste maatregelen de meeste slachtoffers hebben(percentueel volgens aantal inwoners) zo doet Zweden en enkele Oosteuropese landen en Rusland bijna niks.Er moet daar toch een verklaring voor zijn.
  • NANCY IMPENS

    4 jaar geleden
    Wordt het geen tijd om het leger in te zetten? Die kunnen toch humanitaire hulp aan het zorgpersoneel bieden,..
  • agnes baert

    4 jaar geleden
    Waarom niet begonnen met een volledige lockdown en bij resultaten afzwakken. Dan zouden de mensen moed gekregen hebben. Nu niets anders dan twijfels en steeds hetzelfde verhaal dat we het goed doen. Is dat zo? Jullie hebben het bij het vel maar neem het bij de horens en durf een doeltreffende beslissing te nemen. Volledige lockdown en dan zullen we iets weten en doelgericht kunnen werken. Kijk naar de resultaten van de landen die in volledige lockdown zijn of waren.